articolul anterior articolul urmator

FOTO Autorităţile locale sunt pregătite pentru a pune în aplicarea legea care permite eutanasierea câinilor maidanezi

9
13 Dec 2013 08:47:09
Autor: Laurentiu Ionescu
Crematoriul din Piteşti      FOTO Laurenţiu Ionescu
Crematoriul din Piteşti      FOTO Laurenţiu Ionescu

Câinii jucăuşi din faţa blocului care cerşeau cu ochii miloşi o mângâiere sau câinii furioşi, de care vă fereaţi când treceaţi pe lângă ei, vor rămâne, în curând, o amintire! Primăria Piteşti este pregătită să pună în aplicare nouă hotărâre de Guvern, care priveşte eutanasierea lor.

Traseul sfârşitului câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului Piteşti este unul lent, dar sigur. Deja edilul Tudor Pendiuc a ordonat prinderea lor, fiind duşi la un adăpost al primăriei construit la Smeura. Din momentul în care hotărârea privind eutanasierea câinilor va fi publicată în Monitorul Oficial, se va proceda la aplicarea legii, după cum spune chiar primarul Pendiuc. După care vor fi prinşi, vor mai fi ţinuţi în adăpost încă trei săptămâni. În acest timp, patrupedele mai au o scăpare: pot fi adoptate de vreun suflet nobil. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, următorul pas va fi eutanasierea şi apoi arderea lor într-un crematoriu construit în Găvana.”Pentru aplicarea acestei legi, noi suntem pregătiţi. De fapt, suntem pregătiţi de un an şi ceva de zile când am pornit construirea unui adăpost pentru peste 2.000 de câini fără stăpân.A intrat în exploatare odată cu apariţia legii. Am colectat peste 500 de câini de pe raza municipiului Piteşti. A fost încheiat un contract cu firma care colectează câinii de pe străzi. Avem construit cu mult timp înainte un incineratoriu de materie organică. Aşa încât, odată cu apariţia în Monitorul Oficial a normei respective, noi suntem pregătiţi să aplicăm întocmai prevederile acelei hotărâri de Guvern ”, a spus Tudor Pendiuc.

O oră în cuptorul de ardere şi 950 de grade! Acestea sunt timpul şi temperatura de care au nevoie leşurile animalelor pentru a fi transformate în scrum. Capacitatea incineratoriului este de 150-200 kilograme. Constantin Zichil, directorul Serviciului Exploatare Patrimoniu, Primăria Piteşti, ne-a prezentat tot traseul leşurilor. ”Deşeurile animale vor fi primite aici, fiind ambalate individual, cu certificat sanitar veterinar şi cu avizul Direcţiei Sanitar-Veterinare, de unde pleacă, se cântăresc, se trec în registru, după care urmează să le introducem în prima ardere a cuptorului. Prima cameră ridică temperatura până la 950 de grade. Tot sistemul este automatizat. Gazele care rezultă din această primă ardere trec în a doua cameră unde sunt arse gazele la o temperatură de 1250 de grade. De aici, gazele trec în sistemul de purificare şi de curăţare. Este un sistem ecologic complex care asigură, pe tot parcursul lui, ca în atmosferă să nu iasă noxe. Totul este controlat de calculator. La sfârşitul fiecărei arderi iese o diagramă care este pusă la dosar. După finalizarea arderilor, cenuşa  se colectează în saci şi avem contracte de predare cu firme specializate de colectare deşeuri speciale.” De altfel, după cum a amai spus Constantin Zichil, ”cheia este deja băgată în contactul maşinii, trebuie doar să învârtă de ea”. 

9 Comentarii

Sorana Popescu
17.12.2013, 22:45:18

Comentariu considerat abuziv.

cris
17.12.2013, 23:52:31

Ati furat oamenilor catelusii lor nevinovati de la bloc si acuma ardeti de nerabdare sa incepeti sa-i ucideti. Ati pregatit din timp totul! De cat timp? Cu cat timp inainte de cazul Ionutz? Romania e in China!!!, nu in Europa! RUSINE!

+5 (5 voturi)
Cristian Tudor Lala
18.12.2013, 14:47:45

Sper ca IRECII, Maita, Anghel, Oprescu, Bancescu si ceilalti ca ei sa aiba acelasi sfarsit !

+5 (5 voturi)
Blonde Auf Serail
18.12.2013, 16:14:33

vor fi deferiti Justitiei !

+4 (4 voturi)
Mira Pantazopol Iordanescu
20.12.2013, 16:23:06

Sarbatori pe masura lui TUDOR PENDIUC...pentru toti din Pitesti care inca il mai accepta ca primar...ESTE O RUSINE pentru Romania...Abia asteptati sa incepeti MASACRELE...."Frumoasa imagine " a creat acets individ Romaniei...ABIA ASTEAPTA SA OMOARE...UCIDETI FRATILOR...UCIDETI...ati devenit UCIGASI DE CAINI...ucideti dar, nu va mai mirati ca va intoarce lumea spatele....Tuturor celor care AU SCRIGAT cat i=au tinut plamanii ":EUTANAZIERE - EUTANAZIERE _ EUTANAZIERE _ si edililor care abia asteapta sa casapeacsa cani...Dupa masura sufletelor voastre sa va dea Dumnezeu TUTUROR... Asta este o URARE...dar, blestemul face parte din folclorul romanesc ( si nu numai ) deci, daca aveti probleme cu blestemul iesiti in STRADA si CERETI EUTANAZIEREA blestemelor...Tara ucigasilor de caini. RUSINE.

+4 (4 voturi)