Judecătorul acuzat că a cerut mită o raclă în cimitir, achitat de instanţă. DNA l-a trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Fieraru, fost judecător în cadrul Curţii de Apel din Ploieşti, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, a fost achitat de prima instanţă.

 Procurorii anticorupţie l-au aczuat că a cerut, printre altele, o raclă într-un cimitir din Ploieşti pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Tribunalul Prahova în vederea soluţionării favorabile a unui dosar penal.

Ştefan Fieraru a fost deferit justiţiei în decembrie 2015, iar după doi ani de proces, fostul magistrat, în prezent avocat, a fost găsit nevinovat.

 ”În baza art.396 alin. 5 rap. la art.16 lit. a) C.p.p., achită pe inculpatul FIERARU ŞTEFAN, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art.291 C.p. rap. la art.7 lit. b) din Legea 78/2000, cu aplic. art.5 C.p., faptă comisă în perioada anului 2008. Dispune ridicarea sechestrului asigurator dispus prin Ordonanţa nr.11/P/2013 din 08.12.2015 a Parchetului de pe lângă ICCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, conform portalului instanţelor de judecată.

Procurorii DNA din Ploieşti au considerat că  ”în cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Ştefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploieşti, a pretins şi primit de la o persoană (denunţător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcţie şi manopera unor lucrări efectuate la două imobile deţinute de magistrat şi familia acestuia în municipiul Ploieşti, precum şi contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploieşti, toate în valoare de 231.443 lei.
În schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denunţătorului că îşi va exercita influenţa pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluţionare o cauză penală în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluţii favorabile acestuia din urmă”, conform unui comunicat remis presei de DNA.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti nu este definitivă şi a fost deja atacată de procurori. Apelul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite