Cum să faci îngheţată de casă din trei feluri de corcoduşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început să se coacă corcoduşele, fructe care au un loc bine definit în bucătarie, unde dau gust unor deserturi delicioase

Bucătarul reşiţean Uica Mihai este un pătimaş consumator de corcoduşe, pe care le pregăteşte în diverse moduri. De la ţuica de corcoduşe, până la îngheţata, a cărei reţetă v-o prezentăm astăzi, mai jos.

"Am cules trei sorturi de corcoduşe, unele roşii sângerii, altele galbene şi unele mari portocalii, cu aromă de ananas, care ne plac nouă cel mai mult. Toate corcoduşele, alese pe sortimente şi spălate în mai multe ape, vin coapte în cuptor, în tăvi înalte, lăsând apa din strecurător pe ele.

La 150 de grade, într-un sfert de ceas, corcoduşele se fac praf, pulpa se desprinde uşor de pe sâmburi aşa că nu e de loc greu să le separaţi dându-le prin strecurătoare. Iar aromele se intensifică şi se definesc mult mai pregnant.

După ce am pregătit cele trei sortimente de corcoduşe separate, pasta lor, a fost pasată cu blenderul şi am făcut următoarele mixturi:

Corcoduşele portocalii, zahăr şi miere, smântână proaspătă, esenţă de migdale.

Corcoduşele galbene, zahăr, miere, coniac, orez fiert şi pasat cu blenderul (însă foarte puţin), frişcă lichidă.

Corcoduşele roşii, zahăr, gelatină alimentară, vişinată şi un strop de rom adevărat din Cuba.

Mixturile au stat la congelator până s-au făcut bocnă, apoi le-am luat din nou şi pe rând, la omorât cu blenderul pentru a obţine cremozitate şi fineţe. Le poţi împreuna, le poţi consuma separat stropite cu sirop, poţi face straturi cu pişcoturi ori biscuiţi sfărâmicioşi, cert este că desertul ăsta e bun ca la balamuc“, spune cunoscutul bucătar reşiţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite