Oferte trăsnite la o pensiune din Sibiu: ajuţi în gospodărie - primeşti cina gratis, sau îţi plăteşti camera după cât de mare ai burta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunea din Bazna are in fiecare an pentru turisti oferte trasnite FOTO Arhiva Adevarul
Pensiunea din Bazna are in fiecare an pentru turisti oferte trasnite FOTO Arhiva Adevarul

O pensiune din localitatea Bazna, judeţul Sibiu, renumită pentru ofertele sale ieşite din tipare, îşi surprinde şi în acest an clienţii cu variante de cazare inedite.

Ultima ofertă a celor de la pensiunea din Bazna se adresează clienţilor care vor să îmbine utilul cu plăcutul, să descopere viaţa la ţară dând o mână de ajutor în gospodărie, la animale sau în grădina de legume. Pentru cei care fac acest lucru, reprezentanţii pensiunii oferă cina gratis. 

”E o tradiţie la noi să se facă tot felul de oferte trăsnite. Copiii, de obicei, au plăcere să dea de mâncare la animale, să se ducă la ele, să le vadă, şi le-am oferit un hobby, şi lor şi părinţilor, bineînţeles, mai mult copiii sunt interesaţi, cei care vin de la oraş nu prea au văzut şi atunci le oferim posibilitatea asta de a-şi plăti cina îngrijind la animale, dându-le de mâncare. În plus, avem o grădină deosebit de frumoasă vara şi e o plăcere să stai acolo, şi în loc să stea la iarbă verde uitându-se la grădină pot să intre prin ea, să mai smulgă o buruiană, ca un fel de distracţie productivă”, spune Florin Sorescu, administratorul pensiunii. 

Plăteşti după cât de mare ţi-e burta 

O altă ofertă cu tradiţie a pensiunii, în anumite week-end-uri din an, este aceea de a a-ţi ”plăti burta”. Mai exact, cei care aleg să se cazeze aici plătesc pe noaptea de cazare câte un leu pentru fiecare centimetru din circumferinţa burţii bărbatului din familie. Aceasta este, de altfel, şi cea mai populară dintre ofertele ieşite din tipare. 

Tot la categoria oferte altfel se înscrie şi cea adresată exclusiv copiilor care, în perioada petrecută aici, citesc o carte. Aceştia primesc, gratuit, o după amiază de tir cu arcul. ”Încurajăm în felul ăsta copiii să citească în primul rând cărţi, nu Facebook şi alte minuni informatice prezente astăzi”, adaugă administratorul pensiunii. 

Supă gratis dacă prinzi cocoşul

Una din ofertele lansate în trecut a fost şi cea potrivit căreia, dacă cineva reuşea să prindă cocoşul din gospodărie, primea supa gratuit. ”S-a tăiat cocoşul, a prins bine la public, l-au fugărit prin grădină dar nu l-a prins nimeni, până al urmă l-am tăiat noi”, povesteşte, amuzat, administratorul pensiuni. 

Alte oferte amuzante au inclus reduceri la preţul camerei pentru cei care se cazau pe 23 august şi cântau măcar o strofă dintr-un cântec patriotic de altădată, sau calculul preţului camerei după mărimea la pantof a clienţilor, respectiv numărul domnului adunat cu cel al doamnei iar rezultatul împărţit la 1,2. 

Ce poţi face în Bazna

Staţiunea balneoclimaterică Bazna se află la aproximativ 70 de kilometri distanţă de municipiul Sibiu şi la 15 kilometri depărtare de Mediaş, al doilea oraş ca mărime din judeţ. 

Apa minerală sărată de la Bazna este renumită pentru proprietăţile sale terapeutice, fiind recomandată în celor care suferă de afecţiuni ale aparatului locomotor, reumatism, afecţiuni ortopedice, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, boli ginecologice, boli cronice ale aparatului respirator. Alături de băile sărate, turiştii pot face cure cu nămol sapropelic, tratamentele de la Bazna fiind renumite în ţară şi în afara ei. 

Turiştii care ajung la Bazna, români şi străini, au la dispoziţie două baze de tratament, fiecare dintre ele având piscină acoperită cu apă sărată. Lor li se adeaugă mai multe vile şi pensiuni, în staţiune fiind în total aproximativ 400 de locuri de cazare. 

Vă mai recomandăm: 

Mobila pictată în Sibiu care a cucerit clienţi din toată lumea: transformă o casă banală într-un adevărat muzeu

Într-un atelier din localitatea Cisnădioara, judeţul Sibiu, Mircea Ungurean (50 de ani), inginer de profesie, şi iubita lui, pictoriţa Oana Cerbu (34 de ani), au pus pe picioare o afacere de familie cu piese splendide de mobilier, pictate manual, care au cucerit clienţi din toată lumea.

Eroii de lângă noi: lecţia de viaţă a unui tânăr cu piciorul retezat care se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice

În 2005, lui Mihăiţă Papară (36 de ani) i-a fost pur şi simplu retezat piciorul stâng, de la nivelul coapsei, într-un cumplit accident de circulaţie. Astăzi, pentru cei care-l cunosc şi pentru mulţi oameni din lumea întreagă, Mihăiţă este un adevărat erou. Şi-a învins handicapul şi se pregăteşte de participarea la Jocurile Olimpice.

Povestea lui Dinică, legendarul milionar din satul cu cei mai bogaţi oieri din România. Bun prieten cu Nicu Ceauşescu, casa lui a fost decor de film

Se spune că primul milionar al Sibiului, în anii de dinainte de Revoluţie, ar fi fost un bărbat din Poiana Sibiului, posesor al mai multor torcătorii de lână şi bun prieten cu Nicu Ceauşescu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite