FOTO VIDEO  Club Nautic cu pretenţii inaugurat la Slatina. Cum arată locul unde se vor distra slătinenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu o parte din Clubul nautic din Slatina     (FOTO: Mugurel Manea)
Imagine cu o parte din Clubul nautic din Slatina     (FOTO: Mugurel Manea)

La mai bine de patru ani de la primele demersuri, marţi – 28 iulie, a avut loc inaugurarea oficială a Clubului Nautic ”Plaja Olt” din Slatina, amenajat la intrarea în oraş dinspre Craiova lângă podul peste râul Olt. Deocamdată a fost doar o inaugurare pentru presă în scopul de a se vedea pe ce s-au cheltuit 36 milioane lei, din care jumătate au fost banii slătinenilor. Accesul publicului va fi permis din a doua jumătate a lunii august.

Proiectul de la Slatina reprezintă una dintre cele mai complete şi mai moderne baze de agrement din ţară, adunând în acelaşi perimetru mai multe sporturi. În mod bizar, la mult-aşteptatul moment, doar este vorba despre cea mai importantă lucrare de investiţii din oraş (înaintea reabilitării Centrului Istoric al urbei, inaugurat pe 17 sept. 2013, valoare proiect: 165 miliarde lei vechi), nu au participat nici primarul interimar Emil Popa (PSD), nici celălalt viceprimar Cristian Bircea (ALDE), nici măcar administratorul public al Primăriei Slatina, Cristian Cismaru. Au fost trimise ”la înaintare” pentru a da piept cu întrebările ziariştilor doi angajaţi ai Primăriei: Cristiana Şerban, manager public al municipalităţii, secondată de Floarea Mierleşteanu.

Gazdele au prezentat facilităţile ce vor fi oferite vizitatorilor începând cu a doua jumătate a lunii august (directorul Clubului Sportiv Municipal Slatina, Cristian Ciobanu, instituţia ce va administra efectiv Clubul Nautic, avansând chiar data de 1 septembrie, n.a.). Reprezentanţii Primăriei Slatina prezenţi la inaugurarea oficială au afirmat din start că scopul principal al amenajării Clubului Nautic şi de Agrement ”Plaja Olt” a constat în valorificarea resurselor naturale din localitate, respectiv cele de pe râul Olt din zona podului dinspre Craiova. Astfel, a fost avută în vedere crearea unei infrastructuri de agrement turistic la standarde europene, precum şi diversificarea serviciilor de agrement şi turistice din zona Slatinei.

”Astăzi (marţi - 28 iulie) anunţăm finalizarea proiectului <Clubul Nautic şi de Agrement Plaja Olt>, un proiect ambiţios, finanţat prin Programul Operaţional Regional cu 36 milioane lei (valoare iniţială – 34 milioane lei, n.r.), din care jumătate a fost finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană. Lucrările de amenajare au durat 43 de luni,a fost un proiect anevoios, a ridicat multe probleme, scopul proiectului fiind acela de a crea o structură turistică şi de agrement care să atragă nu doar locuitorii din Slatina, dar şi din localităţile învecinate”, a declarat Cristiana Şerban, manager public al Primăriei Slatina.

Proiectul ”Clubul Nautic şi de Agrement Plaja Olt” a presupus amenajarea următoarelor facilităţi pe cele aproape zece hectare de teren pe malul Oltului, plus alte 15 hectare luciu de apă: modernizare fostei zone de plajă cu amplasament pe o ”insulă”, două piscine – una peste adulţi şi una pentru copii, debarcader pentru hidrobiciclete, bărci cu vele, caiac- canoe, construirea unor terenuri de sport – minifotbal (dimens. 20x42 m.), tenis, beach-volei, amenajarea zonă minigolf, teren tir cu arcul, zonă de escaladat, pistă asfaltată pentru biciclete (lungime 173 m./lăţime 2 m.), pistă rolleri, tribune, vestiare, grupuri sanitare, Centru fitness, Centru SPA, 150 locuri parcare, ponton tip terasă cu restaurant.

”Inspecţia” ziariştilor asupra locurilor unde slătinenii se vor distra s-a soldat cu aprecieri, pe ansamblu. Un minus a fost dat de iarba uscată omniprezentă în lipsa unui sistem de irigare prin picurare ce va fi achiziţionat pe viitor (angajaţii Rupiah putând fi văzuţi chinuindu-se să ude întreaga suprafaţă de gazon) sau peretele de căţărat care trebuie să sosească şi el pentru a fi montat până la deschiderea accesului liber pentru public. De asemenea, un alt neajuns observabil în incinta Clubului nautic constă în faptul că iubitorii de natură vor duce lipsa pomilor, niciun puiet nefiind plantat în aria respectivă. În plus, apa din micul ”golf” unde se află debarcaderul a rămas la fel de murdară. În rest, numai ”de bine” - multe echipamente noi, majoritatea încă aflate în cutii, mai ales la sala de forţă extrem de bine dotată. Amatorii de saună şi masaj nu vor avea nici ei motive de nemulţumire, facilităţile amenajate în acest sens fiind modern echipate.

Cel mai mare minus de până în prezent este reprezentat însă de tarifele ce ar putea fi practicate, fapt recunoscut şi de către oficialii Primăriei prezenţi la inaugurarea pentru presă.

”În acest moment avem în plin proces de transparenţă componenta de tarife de la Clubul Nautic, fapt pentru care îi invităm pe cetăţenii oraşului să intre pe site-ul primăriei sau chiar să vină la sediul instituţiei, unde vor găsi tarifele propuse, şi să îşi spună punctul de vedere în acest sens, să vină eventual cu alte propuneri etc. Noi suntem conştienţi că tarifele propuse nu sunt realiste în momentul de faţă pentru că ele au fost realizate în baza unor studii şi a unor cercetări în anul 2009 şi, de atunci, realitatea s-a schimbat mult, tocmai de aceea noi am optat pentru procesul de transparenţă publică”, a mai precizat Cristiana Şerban, manager public al Primăriei Slatina.

Să dăm câteva exemple: preţ bilet intrare piscină/adulţi - între 20 şi 30 lei, piscină copii – între 10 şi 20 lei, umbrele piscină – între 10 şi 20 lei; şezlonguri piscină - între 10 şi 20 lei, miniscutere apă - 50 lei/oră, hidrobiciclete - 40 lei/oră; bărci cu vele pentru copii - 30 lei/oră, bărci cu vele pentru adulţi - 30 lei/oră, tir cu arcul - 20 lei/oră; teren minigolf - 5 lei/oră; teren tenis - 150 lei/oră; teren fotbal - 150 lei/oră; biciclete - 15 lei/oră; role - 10 lei/oră, vânzare bilete meciuri, evenimente sportive - 10 lei. Accesul în centrul fitness va fi taxat cu 10 lei/şedinţa de 30 minute, sau 200 lei un abonament cu 12 şedinţe. Cei ce vor dori să se bucure de sauna vor plăti 10 lei pentru o şedinţă sau 50 lei pentru cinci şedinţe. Nu în ultimul rând, pentru serviciile oferite de centrul SPA, tarifele ce vor fi percepute vor avea un preţ fix: 5 lei pentru masaj simplu, împachetări sau tratamente. Taxa de parcare propusă variază între 10-20 lei/oră, numărul maxim de locuri amenajate fiind de 150. Slătinenii pot încerca pe ultima sută de metri să schimbe aceste tarife conform procedurii mai-sus amintite de reprezentanţii Primăriei.

Până una-alta, în această perioadă au loc înscrierile pentru ocuparea celor aproximativ 45 de posturi vacante din incinta Clubului nautic, baza de agrement având un caracter permanent şi nu doar estival. Lucrările au fost executate de un consorţiu alcătuit din patru firme abonate la visteria bugetului local: Cafmin SRL Slatina, Panadria SRL Găneasa, Electric Total SRL şi Sport Arena SRL Slatina. 

Vă mai recomandăm:

FOTO  Tarife ”de fiţe” la Clubul Nautic din Slatina  

FOTO+VIDEO  Plaja Olt a Clubului Nautic Slatina, inaugurată cu concursuri şi premii

VIDEO  Piscinele celui mai modern club nautic din ţară, la un pas de inaugurare 

VIDEO-FOTO  La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite