Peste 3.000 de liceeni, în focul Bac-ului. Probele sunt monitorizate audio-video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii au început astăzi probele Bacalaureatului 2018 FOTo: arhiva Adevărul
Liceenii au început astăzi probele Bacalaureatului 2018 FOTo: arhiva Adevărul

În centrele de competenţe a început astăzi, 12 februarie, susţinerea primei probe a Bacalaureatului 2018, în judeţul Olt peste 4.000 de elevi fiind înscrişi pentru evaluare.

Prima probă a Bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a început astăzi, în liceele din judeţul Olt fiind aşteptaţi să o susţină, luni, 12 februarie, şi marţi, 13 februarie, 3.040 candidaţi din promoţia curentă şi promoţiile anterioare.

Proba va fi susţinută în săli care permit supraveghere video şi audio, centre de competenţe fiind considerate toate liceele în care există elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a înscrişi în examen. Susţinerea probelor orale înainte de încheierea anului şcolar, în perioada 12-22 februarie 2018, este o noutate, introdusă în metodologie de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop. În licee s-au luat măsuri suplimentare astfel încât probele BAC-ului să nu împiedice desfăşurarea în bune condiţii a procesului educativ în care sunt implicaţi ceilalţi elevi şi cadre didactice fără legătură cu examenul, de astăzi toţi elevii întorcându-se la cursuri după scurta vacanţă intersemestrială.

Iată calendarul  integral al probelor lingvistice şi digitale:

- 12 şi 13 februarie - proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) ;
- 14-15 februarie - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);
- 16,  19 şi 20 februarie - evaluarea competenţelor digitale (proba D);
- 21 şi 22 februarie - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate între 25 şi 28 iunie.
„Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să raspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu“, au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite