Moartea elevului de la Putna. Inspectorii de muncă au mers în control după cinci zile de la eveniment, pentru că erau liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele libere au făcut ca abia la cinci zile de la incident să afle şi ITM Suceava ce s-a întâmplat. Totuşi, dacă Arhiepiscopia Sucevei ar fi anunţat pe 11 august 2017 ce a păţit Sebastian, probabil că oficalii de la ITM Suceava ar fi putut trimite un inspector la Mănăstirea Putna în timp util. Aceştia au anunţat ITM-ul abia sâmbătă, 12 august, când a început minivacanţa de Sfânta Maria.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a fost anunţat a doua zi după ce Sebastian Lungu a suferit un grav accident în pivniţa Mănăstirii Putna. Minivacanţa de Sfânta Maria a făcut ca inspectorii de la ITM Suceava să ajungă să facă verificări la faţa locului abia la cinci zile distanţă de la incident.

„Noi am primit o primă înştiinţare sâmbătă, 12 august 2017, însă din punct de vedere legal nu noi trebuia să facem verificări, deoarece la început a fost doar un simplu accident. Cei de la Mănăstirea Putna erau cei care trebuiau să întocmească un dosar cu privire la incident. La data de 14 august 2017 după ce tânărul a decedat, am primit o nouă notificare, însă cum a fost zi liberă atât pe 14, cât şi pe 15 august, am văzut hârtiile primite prin fax abia în dimineaţa zilei de 16 august. Imediat am trimis un inspector la faţa locului, care se află şi astăzi acolo”, a declarat Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava.

Ieri, reprezentanţii ITM Suceava au precizat că ar fi primit doar o singură notificare de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, însă se pare că au primit defapt două, doar că acestea au ajuns în acelaşi timp din cauză că instituţia a fost închisă timp de patru zile.

În tot acest timp, poliţiştii continuă să facă cercetări la faţa locului, fiind audiaţi atât călugări şi angajaţi ai Mănăstirii Putna pentru a se stabili circumstanţele exacte în care s-a produs tragicul eveniment. Ancheta poliţiştilor este făcută sub atenta supraveghere a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Alte ştiri pe această temă:

Cum justifică oficialii Mănăstirii Putna două zile de tăcere în privinţa morţii elevului-voluntar: „În zilele de 14-15 august a fost hramul mare“

Cum a fost ascunsă sub preş moartea elevului care muncea la Mănăstirea Putna

Misterul morţii bizare a unui licean, la Mănăstirea Putna. Dezvăluiri din interior: clericii ar fi vrut să nu se afle

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite