Tinerii eliminaţi din Bac pentru scrisuri diferite au dat din nou examenul la istorie: „Pentru mine, Bacalaureatul înseamnă o bătaie de joc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei a făcut o derogare de la regulament. Deşi a menţinut decizia de eliminare, le-a permis celor doi elevi să dea examenul doar la Istorie
Ministerul Educaţiei a făcut o derogare de la regulament. Deşi a menţinut decizia de eliminare, le-a permis celor doi elevi să dea examenul doar la Istorie

Cei doi elevi din Dâmboviţa, eliminaţi la prima sesiune de Bacalaureat, la Istorie, pe motiv că lucrările lor prezintă mai multe scrisuri diferite, şi-au încercat din nou norocul, în a doua sesiune. Amândoi spun că Ministerul Educaţiei le-a schimbat cursul vieţii, deşi nu au greşit cu nimic.

Între Ana Maria Ioniţă, din Titu, şi Mihai Alexandru Toma, din Moreni, nu există nicio legătură, însă, amândoi au fost eliminaţi de acelaşi cadru didactic. Miercuri dimineaţă, ei au dat din nou examenul la Istorie. 

Părinţii Mariei vor trebui să facă rost de bani pentru a o susţine la facultate în regim de taxă.

"Mi s-a acordat o a doua şansă, dar e clar că domnul ministru al Educaţiei a încălcat metodologia, pentru că nu aveam dreptul să mai dau examenul decât peste trei sesiuni. Oficialii şi-au dat seama că au greşit şi, ca să nu ne spulbere visele de tot, ne-au dat această şansă. Acum nu mă simt aşa bine. Sper doar să am un rezultat bun. Pentru mine, Bacalaureatul înseamnă o bătaie de joc. Scrisul meu este acelaşi şi nu ştiu ce voi face. Am luat un pix mai subţire şi voi încerca să scriu mai încet", ne-a spus Ana Maria Ioniţă.

elevi eliminati bac

Alexandru, deşi ar fi vrut să devină poliţist, va pleca în Spania şi va urma calea avocaturii.  

"Nu am făcut nimic cu scrisul meu. O scriu mai încet şi o să fiu mai atent. Nu mă interesează nota, ci doar să fiu admis. Vreau să plec în Spania, unde îmi voi continua studiile acolo după ce voi lua BAC-ul şi o să dau la Drept", ne-a spus Mihai Alexandru Toma.

elevi eliminati bac

Tatăl lui Alexandru cere schimbarea legislaţiei pentru ca necazul celor doi elevi să nu îi mai afecteze şi pe alţii.

"I s-a schimbat cursul vieţii după această eroare a profesorilor. Sper să îi fie mai bine. Are mai multă încredere în ceea ce îi oferă străinătatea. A fost nedreptăţit aici, atât el cât şi fata de la Titu. Sper să obţină un rezultat bun acum, deşi nu a mai putut învăţa. A fost foarte timorat. Acum doar admiterea îl mai interesează", spune George Toma, tatăl lui Alexandru.

"Examenul grafologic să fie luat în considerare"

"Mi-aş dori ca examenul grafologic să fie luat în considerare. Orice copil îşi poate modifica scrisul când se grăbeşte, când este panicat. Aş vrea, ca pe viitor, alţi copii care dau examenul să nu mai păţească ce au păţit ei. Îmi doresc ca scrisul diferit să mai fie considerat semn distinctiv. Cu toţii avem emoţii când dăm un examen. În cazul băiatului meu, examenul grafologic a reliefat că scrisul este al lui şi nu s-a luat în vedere", mai spune tatăl elevului. 
 

Ministerul Educaţiei a făcut o derogare de la regulament. Deşi a menţinut decizia de eliminare, le-a permis celor doi elevi să dea examenul doar la Istorie, la a doua sesiune, recunoscându-le celelalte note obţinute. Potrivit legislaţiei în vigoare, elevii eliminaţi nu mai au voie să dea examenul trei sesiuni la rând.

1.041 de absolvenţi de liceu din Dâmboviţa s-au înscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, care a debutat, luni, 21 august. ISJ Dâmboviţa a pregătit trei centre de examen în municipiul Târgovişte.

Citeşte şi:

Elevi eliminaţi la BAC. Viceprimarul din Titu sare în ajutorul Mariei. "Suntem alături de tine un întreg oraş"

Revolta elevilor descalificaţi la Bac din motive pe care le consideră scandaloase. „Am leşinat când am văzut rezultatul“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite