Care sunt avantajele periuţelor de dinţi cu ultrasunete. „În mod normal ar trebui să schimbăm zilnic periuţa tradiţională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se ştie că igiena şi prevenţia sunt cele mai importante când vine vorba dinţi. Se recomandă ca periuţa de dinţi să fie înlocuită o dată la două-trei luni, însă specialiştii susţin că am putea să o schimbăm zilnic în condiţiile în care ele sunt pline cu bacterii. A apărut pe piaţă şi periuţa de dinţi cu ultrasunete.

Ştim că ultrasunetele curăţă. S-au realizat aparate cu care se se curăţă bijuteriile, ochelarii, instrumentele sanitare. O firmă din Germania a pantentat şi o periuţă de dinţi cu ultrasunete, pentru curăţirea dinţilor şi gingiilor. Am încercat să aflăm cum funcţionează şi care sunt avantajele faţă de obişnuita perie manuală.

„În stomatologie apar tot timpul noutăţi. Ştim că aproape toate bolile intră prin gură, bacteriile intră prin cavitatea bucală în corp, unde produc osteoporoză, diabet şi alte boli cronice, nevidecabile. Astfel, pentru a evita aceste boli trebuie să ne gândim la prevenţie, la profilaxie. Singura periuţă care ne ajută să ne igienizăm cavitatea bucală, pentru a evita pătrunderea bacteriilor, este periuţa de dinţi cu ultrasunete. Ultrasunetul intră 12 milimetri în gingii, acolo unde se formează placa dentară. Nu poţi curăţa peste tot cu peria manuală. Periuţa cu ultrasunete se utilizează fără mişcare, împiedică formarea bacteriilor şi infecţiilor”, a declarat Herta Stein Cicoare, specialistă în prevenţie şi reprezentat firmei din Germania, care realizează periuţele de dinţi cu ultrasunete .

Se recomandă folosirea în continuare şi a tradiţionalei periuţe de dinţi. Sterilizarea cu ultrasunete este bine să se facă cam de două ori pe săptămână. 


„Periuţa de dinţi tradiţională, manuală, trebuie schimbată o dată la două-trei luni. Dar în mod normal ar fi bine să le schimbăm zilnic, dar asta ar costa. Putem vedea pe fotografii microscopice că periuţele de dinţi sunt pline de bacterii chiar şi după o singură folosire”, a mai spus Herta Stein Cicoare, prezentă la Congresul Medicilor Stomatologi de la Timişoara. 

Periuţele de dinţi cu ultrasunete nu sunt încă foarte populare în România, dar sunt pe piaţa europeană de ceva vreme. Periuţa de dinţi generează ultrasunete folosind un microcip, care sunt transmise prin perii şi prin pasta de dinţi specială (cu nano-bule) către dinţi şi gingii. Impulsurile ultrasonice penetrează dinţii şi gingiile şi distrug bacteriile şi placa dentară acolo unde nu se poate ajunge cu periile obişnuite. 

Preţurile la periile de dinţi cu ultrasunete nu sunt mici. În Germania se vine cu 190 de euro.
 

Au apărut mai nou periuţe cu ultrasunete pentru animalele de companie. „Au fost foarte multe cereri pentru animalele de companie. Aşa că s-a făcut o periuţă de dinţi pentru câini, pisici, cai. Nu le mai miroase botişorul, nu mai au boli articulare”, a mai spus Herta Stein Cicoare.

Citeşte şi:

Paradoxul stomatologiei din România. Avem un sistem subfinanţat, dar străinii vin în număr mare să îşi facă dinţii

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite