Mesajul baptiştilor moderaţi: „Famila trebuie apărată, dar biserica trebuie să îşi clarifice mai întâi propriile probleme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul timişorean Marius Cimpoae, membru al Bisericii Baptiste Germane din Timişoara, cea mai veche biserică baptistă din sud-vestul României, a ţinut să transmită un mesaj moderat cu privire la această problemă.

Mesajul pastorului baptist Viorel Iuga, preşedinte al Alianţei Evanghelice din România, prin care a cerut preşedintelui Klaus Iohannis, să se pronunţe în legătură cu familia tradiţională versus căsătoriile între homosexuali, a fost a adus un val de critici la adresa bisericii.

Viorel Iuga a fost acuzat şi de aroganţa cu care i s-a adresat preşedintelui. Iuga a avut chiar un discurs ameninţător pentru Iohannis, spunând: „Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră”. 

Profesorul timişorean Marius Cimpoae, membru al Bisericii Baptiste Germane din Timişoara, cea mai veche biserică baptistă din sud-vestul României, a ţinut să transmită un mesaj moderat cu privire la această problemă.

“Este foarte adevărat că baptiştii au fost cunoscuţi în istorie ca cei mai vajnici luptători pentru drepturile omului şi pentru libertatea religioasă şi e foarte bine că astăzi avem lideri dispuşi să continue această tradiţie, dar să nu pierdem din vedere cine suntem şi care trebuie să fie scopul final al acţiunilor noastre. Să luptăm, dar să luptăm cu demnitate şi cu decenţă. Să ne iubim fraţii, dar fără să îi jignim pe ceilalţi. Şi apoi, să luptăm, dar fără să pierdem din vedere că Dumnezeu este suveran şi că El are în control toate lucrurile şi că s-ar putea ca, în voinţa Lui permisivă, unele lucruri să fie chiar îngăduite de El”, a spus Marius Cimpoae.

Pastorul timişorean crede că familia trebuie apărată, dar biserica trebuie să caute să îşi clarifice mai întâi propriile probleme.

“Sunt pline bisericile de tineri care trăiesc în concubinaj, sunt pastori şi lideri din biserici divorţaţi, alţii recăsătoriţi după ce au fost divorţaţi; numărul avorturilor în rândul celor care se declară creştini şi mari apărători ai familiei este covârşitor. Sunt pline orfelinatele şi azilele de bătrâni de <creştini> care şi-au abandonat copiii şi părinţii. Alcoolul, drogurile, violenţa, infidelitatea distrug familiile creştine. Nu homosexualii o fac şi nici politicienii, ci noi pentru că nu veghem la propria noastră casă”, susţine pastorul Marius Cimpoaie.

Marius Cimpoae FOTO arhiva personală/Facebook

image

În opinia acestuia, lupta pentru familie trebuie să înceapă cu pocăinţa personală a fiecărui luptător. “Nu mitingurile vor rezolva problema familiilor din România, ci dorinţa şi hotărârea de a fi un soţ iubitor şi responsabil, o soţie credincioasă, părinţi grijulii, copii ascultători!”, adaugă pastorul.

Întrebarea la care vrea Marius Cimpoaie să răspundă cu toţii este: “Familia mea seamănă cu familia tradiţională pe care o apăr? Dacă răspunsul este afirmativ, slavă Domnului, dacă nu, schimbarea în bine trebuie să înceapă cu tine! Vrem Revoluţie sau Reformă? Eu pledez pentru aceasta din urmă”, a mai spus Marius Cimpoaie.

Cât despre “critici”, şi “opozanţi”, pastorul susţine că ei nu trebuie ostracizaţi pentru că opoziţia este necesară şi obligatorie în cadrul oricărui sistem al unui stat de drept, chiar şi în “sistemul baptist”.

“Doar societăţile totalitare şi sistemele totalitare operează mereu cu unanimităţi. Rolul opoziţiei este acela de a cenzura activitatea majorităţii, de a informa şi sensibiliza opinia publică de eventualele deficienţe, neîmpliniri sau chiar de acte de încălcare a legii”, a mai declarat Marius Cimpoae.

“Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin”, spunea preşedintele Klaus Iohannis.

“Pentru toţi cei care ascultă declaraţia preşedintelui şi citesc scrisoarea pastorului Viorel Iuga, este cât se poate de clar că afirmaţia de mai sus este cu referire directă la Viorel Iuga şi nicidecum cu referire la cei trei milioane de semnatari ai iniţiativei pro-familie. Se subînţelege că preşedintele avea cunoştinţă de acea scrisoare deschisă şi este vizibil deranjat de somaţiile şi ameninţările la adresa dânsului cuprinse acolo. Majoritatea reacţiilor de după interviul domniei sale venite din mediul evanghelic-neoprotestant nu fac decât să confirme, din păcate, ce altceva decât fanatismul religios. Redau doar câteva mesaje apărute pe câteva site-uri „creştine”: <Primul corupt al ţării, Iohannis>, <Klaus Iohannis este categoric mai corupt moral decât Dragnea>, <Iohannis este trădătorul României, sluga ong-urilor ateiste, sodomite-sorosiste, sluga lui Merkel, Hollande, a Uniunii Sataniste-Sodomite Europene, a masonilor şi a Imperiului Criminal Terorist American>, <Ruşine să-ţi fie obrazului, pentru că ai declarat public că eşti de acord cu căsătoriile scârboase între homosexuali>. Cred că ne ne-am dus mult prea departe. Din păcate, prea mulţi pastori în loc să fie preocupaţi de pastorală sunt mai degrabă preocupaţi de politică. Cine v-a permis domnilor să transformaţi amvoanele în tribune parlamentare? V-aţi întrecut care mai de care să transmiteţi pe toate căile cu cine să voteze lumea, lucru total nepermis. Apel la înţelepciune... Nu aşa se rezolvă problemele unei ţări!”,  a încheiat pastorul Marius Cimpoae. 

Citiţi şi:

Klaus Iohannis, somat „să se exprime pro creştinism“: „Dacă nu, ne vom exprima noi pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră“

Klaus Iohannis se declară împotriva fanatismului religios: „Societatea trebuie să revină la toleranţă şi la acceptarea celuilalt cu bune şi rele“
 

EXCLUSIV Procesul care ar putea schimba România: doi bărbaţi cer să le fie recunoscută căsătoria

Viaţa după mărturisire a primului cuplu gay care a cerut recunoaşterea căsătoriei în România

Românul care reclamă discriminarea homosexualilor în platforma lui Dacian Cioloş: „România tuturor românilor nu include şi persoanele LGBT?“

Raluca Prună, ministrul Justiţiei: „Cuplurile care trăiesc fără căsătorie, indiferent de sexul partenerilor, au nevoie de protecţie oferită de lege“

CCR se va pronunţa în septembrie asupra recunoaşterii căsătoriei dintre doi bărbaţi. „Sperăm să vă bazaţi decizia pe drepturile fundamentale ale omului“

CCR amână decizia căsătoriei gay pentru 27 octombrie. Adrian Coman şi Robert Hamilton: „Atunci când venim în România încetăm a mai fi o familie“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite