FOTO VIDEO O tornadă a răscolit vestul ţării: 8 morţi şi peste 145 de răniţi, copaci smulşi, maşini zdrobite, clădiri avariate. Explicaţia fenomenului extrem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmările furtunii din Timisoara FOTOGRAFII Stefan Both
Urmările furtunii din Timisoara FOTOGRAFII Stefan Both

O furtună foarte puternică a răscolit vestul ţării duminică după-amiază. Totul a început cu un vânt răvăşitor, care chiar a smuls copaci din rădăcini. Opt oameni şi-au pierdut viaţa în Timiş, Arad şi Bistriţa-Năsăud, iar 145 au fost răniţi.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie, Constanţa Vâlciu, furtuna cu aspect de tornadă care a răvăşit Banatul a fost provocată de un front atmosferic care a pătruns în România din regiunea vestică. „La acest front se adaugă încălzirea semnificativă a solului, deoarece în această perioadă se înregistrează temperaturi nefiresc de mari. Din această cauză, vântul s-a intensificat“, explică Vâlciu. 

Furtuna de duminică din Timişoara a debutat ca un vânt puternic, fără ploaie, care a făcut prăpăd în multe cartiere ale oraşului. Localnicii au observat că nu doar curentul nu mai funcţiona, ci în unele cazuri au fost probleme şi cu apa de la robinet. Vântul cu aspect de tornadă a fost urmat de o ploaie. Mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au zdrobit maşinile din apropiere.

Iniţial s-a anunţat că două persoane şi-au pierdut viaţa în Timişoara: o femeie zdrobită de un copac la Grădina Zoologică şi un bărbat care se afla într-o maşină peste care a picat chiar semnul enorm care marchează intrarea în oraş. În al doilea caz, care s-a petrecut pe Calea Lugojului, pompierii au intervenit pentru a descarcera maşina, iar operaţiunea a durat mai multe zeci de minute. 

Furtună la Timişoara

Conform ultimului bilanţ ISU Timiş, cinci persoane au murit - două la Timişoară şi trei la Baziaş - 49 au fost rănite, şapte fiind copii.

După furtuna care a durat doar 15 minute, străzile erau pline de copaci rupţi, iar pompierii au intervenit pentru a tăia crengile. Au fost distruse semafoare de pe foarte multe străzi, au fost rupte tablele cu numele străzilor şi firele troleibuzelor. De asemenea, multe acoperişuri au fost smulse, au căzut cărămizi de pe clădirile vechi, iar multe maşini s-au ales cu geamurile sparte. 


UPDATE 10.00 Ultimul bilanţ arată că din cauza diferitelor obiecte sau a arborilor doborâţi de vântul puternic, s-au înregistrat 145 de răniţi. 

UPDATE ORA 23.51 Poarta de la intrarea în Timişoara care s-a prăbuşit pe o maşină şi a ucis un om fusese reabilitată cu doar doi ani în urmă.

UPDATE ORA 23.00 Reprezentanţii E-Distributie Banat au trimis un comunicat privind situatia retelelor de distributie de electricitate afectate de furtună:
 
„ Ca urmare a condiţiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie, a fost afectată funcţionarea reţelelor de distribuţie de electricitate din zona de activitate a E-Distribuţie Banat, ca urmare a vântului foarte puternic şi a căderilor de copaci. Au avut loc incidente pe mai multe linii de înaltă tensiune (110 kV), ceea ce a afectata alimentarea mai multor staţii de transformare: Sannicolaul Mare, Giulvaz, Sebis, Faget, Buzias. Se înregistrează deranjamente colective localităţile deservite de aceste staţii dar şi în alte localităţi. La nivelul societăţii E-Distribuţie Banat a fost declarată stare de urgenţă de nivelul 2, iar echipele de intervenţie ale societăţii şi ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil”.

UPDATE ORA 22.49 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a oferit, duminică seară, primul bilanţ, cu privire la furtună. Acesta arată că 32 de localităţi au foste afectate, cel puţin 40 de case au fost avariate, dar şi 27 de autoturisme, sute de copaci au fost rupţi, iar zeci de mii de locuinţe au rămas fără energie electrică. O turistă a murit în staţiunea Moneasa, iar alte 12 persoane au fost rănite, printre care şi o fetiţă de cinci ani. 

Potrivit ISU Arad, au fost efectuate 174 de apeluri la 112, iar echipele de intervenţie şi-a făcut apariţia în primele ore după furtună la aproape 100 de solicitări.

UPDATE ORA 22.30 Niciun drum naţional nu mai este blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, anunţă Centrul Infotrafic.

Acesta mai precizează că nu sunt semnalate accidente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe autostrăzile sau drumurile naţionale care tranzitează ţara.

UPDATE ORA 21.24 Mai multe maşini pline cu turişti sunt blocate, duminică seară, pe Drumul Naţional 7 C, Transfăgărăşan, în judeţul Argeş. Din cauza copacilor care au căzut pe carosabil, circulaţia este complet blocată, iar pompierii pentru eliberarea drumului. Potrivit datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan este blocată, duminică seară, după ce mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. Traficul este oprit pe ambele sensuri, iar potrivit primelor informaţii, mai multe maşini pline cu turişti care coborau de la Bâlea Lac către Curtea de Argeş sunt blocate pe drum, dar nu se cunoaşte numărul acestora. Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru degajarea carosabilului, la ora transmiterii acestei ştiri intervenindu-se cu mai multe echipaje. Potrivit reprezentanţilor ISU Argeş, judeţul nu se află sub avertizare de furtună, arată News.ro.

UPDATE ORA 21.10 Traficul feroviar este oprit, duminică seară, în judeţul Timiş, din cauza unei pene de curent provocată de rafalele puternice de vânt, iar cinci trenuri de călători staţionează în gările adiacente staţiei Timişoara Nord, informează CFR Infrastructură.Potrivit CFR, din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din staţia Timişoara Nord au fost rupte, creând pene de curent în staţia CF Timişoara şi pe traseele Timişoara Nord – Ronat Triaj şi Gioroc – Paulis. De asemenea, cinci trenuri de călători, respectiv IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186, staţionează, până la redeschiderea circulaţiei, în gările adiacente staţiei Timişoara Nord.

CFR Infrastructură anunţă că personalul feroviar acţionează cu utilje pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor căzuţi pe calea ferată, precum şi cu drezine pantograf pentru remedierea deranjamentelor tehnice produse de furtuni, pe traseele Timişoara – Caransebeş, Apahida – Aleşd, Ilva Mică - Vatra Dornei şi Deda-Topliţa – Gheorghieni. „CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă”, precizează CFR.

UPDATE ORA 21.05 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă, duminică seară, un nou bilanţ al furtunilor din ţară, fiind vorba despre opt morţi şi 67 de răniţi, majoritatea în judeţele Timiş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara şi Alba. Bilanţul nu este definitiv, situaţia fiind în dinamică, iar echipajele de pompieri militari fiind în teren.

Potrivit IGSU, furtuna care s-a abătut peste partea de vest a ţării a produs numeroase victime. ”Pana la acest moment sunt înregistrate opt decese (5 persoane in judeţul Timis, patru în Timişoara şi una la Buziaş, o persoana la Arad şi doua persoane la Bistriţa-Năsăud)”, anunţă IGSU. De asemenea, 67 persoane au fost rănite din cauza copacilor, panourilor publicitare sau crengilor smulse de vânt (49 in judeţul Timis, 12 persoane in judeţul Arad şi 6 persoane la Alba). Pompierii militari sunt pe teren şi intervin în continuare, arată News.ro, aşa că bilanţul se poate modifica.

În judeţul Alba, cele şase persoane au fost rănite de bucatile rupte din acoperisuri. Sunt cazuri usoare. Potrivit ISU Alba, nu mai sunt drumuri blocate, dar se intervine în continuare pentru degajarea a patru acoperişuri căzute. În judeţ s-au înregistrat 256 de puncte de transformare avariate si 15.162 abonati fara energie electrica. În comunele Lupsa si Bistra, pe drum forestier, mai sunt trei masini blocate din cauza copacilor căzuţi.

UPDATE ORA 21.00 Mai multe persoane, între care un bebeluş de trei luni cu hipotermie şi un copil de 4 ani au fost evacuaţi de pompieri după ce au rămas blocaţi în telescaun în staţiunea maramureşeană Suior. Conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii din Maramureş au intervenit în staţiunea Suior, pentru evacuarea unor persoane blocate în telescaun. În urma intervenţiei, pompierii au coborât trei persoane conştiente, un bebeluş de 3 luni cu hipotermie şi un copil de 4 ani, arată News.ro.

UPDATE ORA 20.40 Ruga Bănăţeană de la Timişoara a fost anulată. Scena din Parcul Rozelor a fost distrusă de furtună FOTO

Ruga Bănăţeană a fost anulată. Scena dinParcul Rozelor a fost distrusă

UPDATE ORA 20.22 Numărul morţilor a ajuns la 8, după ce autorităţile au anunţat că încă o persoană a decedat la Buziaş, în judeţul Timiş. Astfel, în total, 5 persoane au murit în judeţul Timiş (2 în Timişoara, 3 în Buziaş), o persoană a murit în Arad (la Moneasa) şi doi oameni au încetat din viaţă în Bistriţa-Năsăud. De asemenea, printre pagubele materiale se numără scena din Parcul Rozelor din Timişoara, care a fost complet distrusă de vijelie.

Actualizare bilaţ ISU Timiş

Au fost rănite 48 de persoane în Timiş (42 adulţi şi 6 copii dintre care unul grav). 53 de copaci şi stâlpi căzuţi. Au fost alarmate în totalitate subunităţile din Timişoara, Lugoj, Deta şi Buziaş, peste 150 de pompieri intervin în acest moment. 

De asemenea, la sediul inspectoratului, a fost activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor cu reprezentanţi din ISU, IPJ, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Primăria.

Ruga Bănăţeană a fost anulată. Scena dinParcul Rozelor a fost distrusă

UPDATE ORA 20.20 În judeţul Hunedoara, o femeie, în vârstă de 63 de ani, a fost rănită în parcarea hipermarketului din Deva de elementele desprinse dintr-un panou publicitar. În judeţul Bihor, vântul puternic a generat probleme cu alimentarea electrică în 45 de localităţi, iar echipe specializate au fost mobilizate în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp. Până la acest moment, nu s-au semnalat victime. În Maramureş, mai multe persoane au rămas blocate în telescaun, la Suior.

UPDATE 20.00 Furtuna a făcut ravagii şi în Bistriţa-Năsăud. Două persoane şi-au pierdut viaţa şi altele două au fost rănite. Unul dintre răniţi se află în stare gravă.

Zeci de turişti blocaţi în zona peşterii Gheţarul de la Scărişoara, în urma unei furtuni din Apuseni

UPDATE ORA 19.33 Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâţ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor. Premierul a aprecizat că valoarea pabubelor va fi însemnată, anunţând că există bani în buget pentru calamităţi, comunităţile afectete urmând a fi ajutate, după cum arată News.ro.

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne şi se concentrează pe acordarea primului ajutor persoanelor rănite şi pe înlăturarea efectelor furtunii din judeţul Timiş.

Primul bilanţ de la ISU Timiş

În urma fenomenelor meteorologice periculoase petrecute pe raza judeţului Timiş în ultimele ore, până în acest moment am înregistrat 45 de copaci căzuţi, 11 acoperişuri afectate de vânt, 4 persoane decedate, respectiv 2 în Timişoara şi 2 în Buziaş şi 26 de persoane rănite. A fost activată grupa operativă şi suplinite forţele. În acest moment, peste 140 de pompieri intervin.

Având în vedere avertizările de cod galben şi cod portocaliu de vijelii şi vânt puternic, recomandăm cetăţenilor din judeţ, ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, au transmis cei de la ISU Timiş.

Ruga Bănăţeană a fost anulată. Scena dinParcul Rozelor a fost distrusă

”În numele meu personal şi al Guvernului transmit sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi. Din punct de vedere guvernamental, este celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne şi la nivelul Prefecturii Timiş”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Premierul a explicat că sunt şi copii între răniţi, unul dintre acelştia fiind deja operat. Răniţii au ”traumatisme foarte severe”, având în vedere că oamenii au fost loviţi de copaci, crengi, bucăţi de acoperiş sau panouri publicitare.

”Toată lumea este concentrată pe zona umană, de răniţi. Doamna prefect coordonează înlăturarea efectelor din zona materială”, a precizat premierul. Acesta a explicat că pagubele vor fi însemnate, dar că există bani în buget pentru astfel de situaţii.  ”Noi avem în buget bani prevăzuţi pentru calamităţi, vom ajuta comunităţile”, a declarat premierul. Acesta a mai precizat că s-ar putea lua în discuţie un sistem de transmitere a alertelor meteorologice prin intermediul companiilor de telefonie mobilă. ”Trebuie să vedem ce presupune tehnic un astfel de sistem şi operatorii să transmită avertizări”, a mai spus premierul, citat de News.ro. Acesta a afirmat că ”toată lumea este în alertă” şi se încearcă găsirea tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor.

UPDATE ORA 7.12 Traficul feroviar este oprit, duminică seară, în judeţul Timiş, din cauza unei pene de curent provocată de rafalele puternice de vânt, iar cinci trenuri de călători staţionează în gările adiacente staţiei Timişoara Nord, informează CFR Infrastructură, citat de News.ro.

Potrivit CFR, din cauza rafalelor puternice de vânt, care au atins aproape 100 de km pe oră, firele de înaltă tensiune din staţia Timişoara Nord au fost rupte, creând pene de curent în staţia CF Timişoara şi pe traseele Timişoara Nord – Ronat Triaj şi Gioroc – Paulis.

De asemenea, cinci trenuri de călători, respectiv IR 72, R 9575, R 2606, R 2028 si R 2186, staţionează, până la redeschiderea circulaţiei, în gările adiacente staţiei Timişoara Nord.

Reprezentanţii CFR Infrastructură precizează că echipele de intervenţie acţionează în teren pentru constatarea pagubelor, identificarea zonelor unde s-au produs deranjamente, precum şi pentru a stabili intervalele de staţii unde se va acţiona cu drezina pantograf.

UPDATE ORA 18.48 Cinci drumuri naţionale din judeţele Alba, Arad, Cluj şi Timiş sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza furtunilor. Poliţiştii recomandă ca, pe timpul ploii, fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare şi să se folosească luminile de întâlnire, arată News.ro.

Natura s-a dezlănţuit la Cluj: copaci doborâţi de vânt, acoperişuri distruse, localităţi fără curent şi drumuri blocate în zona de munte

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri sunt blocate, duminică după-amiază, din cauza vremii nefavorabile, reprezentată de ploi, descărcări electrice, furtuni şi vânt puternic.

Nu se poate circula pe DN1, localitatea Ciucea, judeţul Cluj, DN 1 R, între localităţile Horea şi Albac, judeţul Alba,  DN 6, ieşirea din Timişoara spre Lugoj, judeţul Timiş, DN 7, între localităţile Petriş şi Bârzava, judeţul Arad şi pe DN 75, între localităţile Gîrda şi Arieşeni, judeţul Alba.

”Recomandăm astfel conducătorilor auto ca, pe timpul ploii, fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele”, recomandă Infotrafic.

Furtună la Timişoara

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să-şi păstreze calmul la volan, să circule cu atenţie deosebit de sporită şi să adopte permanent o conduită preventivă, pentru a putea evita producerea oricărui eveniment rutier.

Mai multe judeţe din întreaga ţară sunt, duminică, sub cod galben sau portocaliu de furtuni care anunţă ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice.

UPDATE ORA 18.37 Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care arată că este profund marcat de evenimentele dramatice din vestul ţării, transmite condoleanţe familiilor victimelor, multă sănătate persoanelor rănite şi precizează că autorităţile trebuie să gestioneze cât mai eficient situaţia.

„Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul ţării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci au fost rănite şi s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi multă sănătate tuturor celor care au fost răniţi în aceste tragice circumstanţe”, afirmă preşedintele.

Klaus Iohannis mai precizează că „autorităţile au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situaţie de criză”.

UPDATE ORA 18.23 Din primele informaţii rezultă că cele două persoane decedate la Buziaş, în judeţul Timiş, sunt mamă şi fiică, de vârste de aproximativ 70 şi 50 de ani.

UPDATE 18.10 Numărul victimelor făcute de vijelie a crescut la cinci. Este vorba despre patru persoane în judeţul Timiş (doi în Timişoara, doi în Buziaş), dar şi o turistă care şi-a pierdut viaţa în Moneasa, judeţul Arad.

UPDATE 17.55 Potrivit meteorologului de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie, Constanţa Vâlciu, furtuna cu aspect de tornadă care a răvăşit Banatul se datorează unui front atmosferic care a pătruns în România din regiunea vestică. „La acest front se adaugă încălzirea semnificativă a solului, deoarece în această perioadă se înregistrează temperaturi nefiresc de mari. Din această cauză, vântul s-a intensificat“, explică Vâlciu. Potrivit meteorologului de serviciu, s-au înregistrat rafale de peste 90 de kilometri pe oră. Frontul a ajuns în judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Nihor, urmând ca la noapte să ajungă şi în Satu Mare. La noapte, vântul va scădea în intensitate.

UPDATE ORA 17.50 Patru persoane au decedat şi alte 12 sunt rănite în urma furtunii care s-a înregistrat în judeţul Timiş. Două decese s-au înregistrat în Timişoara şi două la Buziaş fiind vorba despre două persoane surprinse în parc. Situaţia este în dinamică şi peste 140 de pompieri intervin în judeţ, conform News.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş au declarat, pentru news.ro, că sunt deja confirmate patru decese în urma furtunii care s-a înregistrat în judeţ. 

A căzut poarta de intrare în oraş dinspre Lugoj

Ghinion teribil pentru un tânăr şofer, chiar la intrarea în Timişoara, dinspre Lugoj. Peste maşina sa, un VW Golf, a căzut chiar poarta de intrare în oraş, doborâtă de furtună. Bărbatul a murit pe loc, iar pompierii de la ISU Timiş s-au chinuit minute bune să scoată trupul din maşină. Poarta de intrare în oraş a fost montată în urmă cu doi ani, în urma unei campanii de înfrumuseţare a intrărilor în oraş.

Furtună la Timişoara

Două decese sunt în Timiloara, fiind vorba despre femeia de 36 de ani surprinsă de un copac la Grădina Zoologică şi de o persoană rănită de un panou publicitar, dar li despre două persoane din Buziaş, peste care a căzut un copac în parc. 

”Alte 12 persoane sunt rănite. Situaţia este în dinamică, avem peste 140 de pompieri care intervin în întreg judeţul”, au precizat reprezentanţii ISU Timiş.

FOTO Furtună violentă la Alba Iulia. Vântul a distrus 8 acoperişuri de bloc şi a rupt peste 50 de copaci

UPDATE ORA 17.35 Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că, în urma furtunii, au murit două persoane, iar altele au fost rănite şi s-au produs pagube incredibile. El a spus că zeci de copaci au fost doborâţi, alimentarea cu energie electrică şi apă a fost întreruptă, acoperişuri au fost smulse de vânt, multe străzi sunt blocate, iar mai multe autovehicule, inclusiv TIR-uri au fost răsturnate, conform News.ro.

„Sunt pe teren şi mă crucesc. Sunt zeci de copaci la pământ, străzi blocate. Am rămas fără curent electric, fără apă. Sunt acoperişuri smulse de pe case, de pe blocuri. S-a surpat o poartă de intrare în oraş, dinspre aeroport. Sunt TIR-uri răsturnate. De când sunt eu nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Nicolae Robu.

UPDATE ORA 17.30 Pompierii au reuşit să scoată din maşină trupul unui bărbat decedat, acesta fiind una dintre cele două victime ale teribilei furtuni. Momentan intrarea şi ieşirea în Timişoara, Calea Lugojului, este blocată complet.

UPDATE ORA 17.20 Pe o maşină s-a prăbuşit panoul de la intrarea în oraş. Pompierii intervin acum pentru a descarcera zona.

UPDATE ORA 17.12 Mai multe echipaje de pompieri intervin şi în prezent în oraş şi în localităţile din apropiere. În zonă este în continuare cod portocaliu de fenomene extreme, iar specialiştii spun că furtuna, care a durat doar 15 minute, a însemnat un vânt cu viteze de până la 90 de kilometri la oră.

FOTO Prăpăd la Arad: copaci căzuţi, drumuri blocate, acoperişuri şi geamuri smulse şi maşini avariate

UPDATE ORA 17.00 Două persoane şi-au pierdut viaţa - o femeie a murit după ce pe ea s-a prăbuşit un copal la Grădina Zoologică, în timp ce un bărbat a murit lovit de un panou publicitar, pe Calea Lugojului. De asemenea, 12 persoane au fost rănite, din ce se cunoaşte până la această oră. 

tornada tm stefan both

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Furtuna de duminică din Timişoara a debutat ca un vânt puternic, fără ploaie, care a făcut prăpăd în multe cartiere ale oraşului. Localnii au observat că nu doar curentul nu mai funcţiona, ci în unele cazuri au fost probleme şi cu apa de la robinet.

Vântul cu aspect de tornadă a fost urmat de o ploaie, iar la această oră autorităţile evaluează potenţialele pagube. Mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au zdrobit maşinile din apropiere.

Străzile sunt pline de copaci rupţi, iar pompierii intervin pentru a tăia crengile. Au fost distruse semafoare de pe foarte multe străzi, au fost rupte tablele cu numele străzilor şi firele troleibuzelor. De asemenea, multe acoperişuri au fost smulse, au căzut cărămizi de pe clădirile vechi, iar multe maşini s-au ales cu geamurile sparte.

Vom reveni cu amănunte.

furtuna timisoara foto stefan both
furtuna timisoara foto stefan both
furtuna timisoara foto stefan both
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite