Proiectul Timişoara – Capitala Culturală Europeană a intrat în linie dreaptă. Se implementează etapa din dosar pentru 2017-2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea Programului Cultural al etapei de Start Up FOTO Şt.Both
Lansarea Programului Cultural al etapei de Start Up FOTO Şt.Both

În etapa de Start-up (2017-2018), se caută şi se testează noi produse culturale şi atragerea publicului spre ele. Asociaţia Timişoara - Capitala Culturală Europeană caută să lege colaborări cu societatea civilă, cu instituţiile culturale, să contribui la rezolvarea aspectelor financiare, la dezvoltarea relaţiilor internaţionale, dar şi la dezvoltarea renumelui oraşului.

Proiectul Timişoara – Capitala Culturală Europeană a intrat în linie dreaptă: Etapa Start Up va consolida legăturile cu societatea civilă, va dezvolta latura culturală a oraşului şi a regiunii, va deschide noi oportunităţ iinternaţionale.

Asociaţia care se ocupă cu implementarea proiectului a pornit etapa de Start-up pentru 2017-2018, prin care se doreşte angrenarea timişorenilor care iubesc cultura, care frecventează evenimente culturale, spre implicarea şi participarea la actul de creaţie.

Pe de altă parte, există un plan prin care se doreşte aducerea culturii acolo unde încă nu a pătruns. 

„Ce înseamnă un Start-up? Este o etapă în care se caută şi se testează noi produse culturale şi atragerea publicului spre ele. Vrem să legăm colaborări cu societatea civilă, cu instituţiile culturale, să contribuim la rezolvarea aspectelor financiare, la dezvoltarea relaţiilor internaţionale, dar şi la dezvoltarea renumelui oraşului”, a spus Chris Torch, directorul artistic al Asociaţiei Timişoara Capitala Culturală Europeană.
 

Start-up-ul pentru 2017-2018 face parte din dosarul de candidatură, aşadar se fac paşii natural în cadrul acestui proiect ambiţios.

Lansarea Programului Cultural al etapei de Start Up

În acest an, în cadrul etapei de Start Up, se vor desfăşura patru proiecte generale.

Generators-Generatori – dezvoltarea a trei proiecte, şi anume Mega Bega, Reflecţii şi Cămine în mişcare. Se vor efectua cercetări, documentări şi schimburi de experienţe, alături de partenerii lideri ai proiectelor amintite. 

X-Tention- X-Tensii: colaborări cu instituţii sau organizaţii locale pentru realizarea diferitelor evenimente sau proiecte culturale, potenţându-le conţinutul, vizibilitatea şi caracterul european (Art Encounters, Festivalul Simultan, Teatrul Naţional Timişoara, Circul Cirkor – spectacol de circ contemporan, Festivalul Eurothalia). 

Neighborhoods – intervenţii în cartiere: intervenţii şi ateliere de lucru în diferite cartiere ale Timişoarei în scopul identificării de colaboratori sau co-organizatori pe termen lung.

MultipleXity – moştenirea tangibilă a oraşului, în urma câştigării titlului de capitală Culturală Europeană, va consta în construirea unui complex creativ multifuncţional; al unui centru de resurse culturale pentru dezvoltarea capacităţii şi pentru schimburi internaţionale; organizarea Festivalului Internaţional al Luminii – prima ediţie fiind în 2021 şi o infrastructură îmbunătăţită. În acest an se vizează maparea nevoilor oraşului şi iniţierea unor colaborări internaţionale.

Lansarea Programului Cultural al etapei de Start Up


 

„Obiectivul pe termen lung al implementării şi dezvoltării Programului cultrual 2021 este un sector cultural extrem de profesionist şi sensibil la nevoile cetăţenilor, cu legături puternice la nivel european, o scenă culturală şi creativă mai competitivă şi, desigur, poziţionarea culturii ca pilon de dezvoltare locală durabilă, de către factorii decizionali”, a spus Simona Neumann, director executiv Asociaţia Timişoara – Capitala Culturală Europeană.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite