Timişoara primeşte o palmă morală de la cei care pregătesc regionalizarea: "Un gest nemeritat faţă de oraşul în care a izbucnit Revoluţia din 1989"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modernul sediul al Finanţelor Publice de la Timişoara Foto: agenda.ro
Modernul sediul al Finanţelor Publice de la Timişoara Foto: agenda.ro

Viitorul sediul regional (Regiunea Vest) al Finanţelor Publice va fi mutat la Deva. Acesta este decizia Guvernului USL, care pregăteşte regionalizarea

Decizia vine ca o palmă pentru Timişoara, mai ales că se cunosc performanţele financiare al judeţului Timiş. Pe de altă parte, Direcţia Finanţelor Publice s-a mutat nu de mult timp într-un sediu modern cu o infrastructură aliniată la cerinţe occidentale. În timp ce judeţul Hunedoara este una din cele mai sărace şi neperformante din România.
 

Primii care au reacţionat la veste sunt cei de la sindicatul Finanţelor Publice Timiş, care îşi manifestă îngrijorarea faţă de modul cum se derulează regionalizarea şi reorganizarea A.N.A.F. şi de faptul că viitorul sediul al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice – Regiunea Vest.


„Am primit cu stupoare informaţia oficială că sediul viitoarei Direcţii  Generale Regionale a Finanţelor Publice – Regiunea Vest va fi stabilit în municicpiul Deva, în judeţul Hunedoara. Aceasta decizie este cuprinsă în anexele la proiectul de Hotărâre de Guvern, care a fost redactat şi trimis Guvernului României pentru a fi pusă în discuţia executivului în 24.07.2013. Mutarea sediului regional al Finanţelor în judeţul Hunedoara este nelegală, inoportună şi nejustificată, atât din punct de vedere legal, cât şi din punct de vedere economic, social şi moral”, a declarat Adrian Găvruţă, preşedintele sindicatului Finanţelor Publice Timiş.


Adrian Gâvruţă crede că în spatele acestei decizii se află strict negocieri între partide sau persoane care vizează obsucre interese de ordin personal sau politic, care contravine principiilor pe care funţionează instituţia.


„Apreciem că intenţia în discuţie este şi vădit discriminatorie, în condiţiile în care, pe de o parte nota de fundamentare incriminează tratamentul egalitarist al judeţelor în ceea ce priveşte structura de personal fără a se diferenţia judeţele sub aspectul ponderii economice şi al numărului de contribuabili, iar pe de altă parte, intenţiile de stabilire a viitoarelor sedii ale DGRFP Regionale se preconizează a dezavantaja şi a discrimina doar anumite judeţe şi municipii, dezvoltate economic şi social şi anume Timi/Timişoara, Constanţa, Prahova/Ploieşti”, a mai spus Adrian Găvruţă.


În cazul altor centre puternic dezvoltate economic şi social sediile viitoarelor direcţii Regionale sunt: judeţul Cluj - în Cluj, judeţul Iaşi –în Iaşi, judeţul Dolj – în Craiova, judeţul Braşov – în Braşov.


„Discriminarea şi dezavantajarea judeţului Timiş şi Timişoarei reprezintă nu numai un act nelegal, ci chiar un abuz de putere al celor care au propus o astfel de variantă de regionalizare a ANAF”, a mai declarat Găvruţă.


În cazul în care această decizie rămâne neschimbată, Sindicatul Finanţe Timiş, va ataca pe calea continciosului administrativ în condiţiile prevăzute de legea 554/2004, pentru motive de nelegalitate.


„Considerăm intenţia Guvernului ca o palmă morală dată Timişoarei şi Timişului, şi un gest nemeritat de oraşul şi judeţul în care a izbucnit Revoluţia din decembrie 1989, eveniment fără de care anumiţi politicieni vremelnici nu ar fi ocupat astăzi funcţiile de decizie politică sau administrativă din care emit astfel de idei”, a încheiat Adrian Găvruţă, preşedintele sindicatului DGFPS Timiş.

Citiţi şi:

Clientelismul românesc pune în pericol regionalizarea: Pe lângă ştampila de la Consiliul Judeţean, va fi nevoie şi de semnătura baronilor locali


Propunerea Ligii Bănăţene pentru regionalizare: “Denumiri artificiale precum Regiunea 5 Vest sunt menite să şteargă identitatea bănăţenilor”

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite