Tânărul care promovează România aducând în ţara noastră bloggeri de turism din întreaga lume. Noul proiect: Dobrogea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Filip (30 de ani) promovează ţinuturile de poveste din România strângând laolaltă bloggeri pasionaţi de aventură. După Neamţ, Alba şi Bucureşti, aventura continuă cu ţinutul dintre Dunăre şi Mare.

În vara acestui an, tineri pasionaţi de aventură de pe cele cinci continente vor veni timp de o săptămână în Dobrogea pentru a cunoaşte frumuseţile acestui ţinut şi a le povesti lumii întregi. Bloggerii Eva Abal Terrón (Spania), Aileen Adalid (Filipine), Eva Kisgyorgy (Ungaria), Barbara Ciccola (Italia), Rachel Kapur (SUA), Jorden Tually (Australia), Stefania van Lieshout (Olanda), Marysia Maciocha (Polonia), Jordan Simons (SUA, dar trăieşte în România), Megan C. Starr (Germania), Claudio Bezerra (Brazilia) vor cutreiera munţii Dobrogei, vor poposi în mănăstirile dobrogene, vor călători cu barca printre nuferi, şi vor mânca produse tradiţionale. 

Ei sunt aduşi de Alexandru Filip, un tânăr antreprenor născut în Piatra Neamţ, care are de câţiva ani agenţie de consultanţă specializată pe servicii online marketing în turism. De-a lungul timpului, a organizat mai multe infotripuri cu bloggeri străini. „În Neamţ, în 2012, am adus câţiva bloggeri, pe care i-am plimbat prin judeţ. Au văzut, le-a plăcut sau nu le-a plăcut şi au scris pe conturile lor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Bucureşti şi în Alba. Recent, m-am căsătorit cu o lipoveancă şi aşa am descoperit Dobrogea şi am zis de ce să nu aduc şi aici bloggeri de călătorie care au mari comunităţi de urmăritori fie că vorbim de Facebook, Instagram, YouTube“, spune Alexandru Filip. 

Aventura care va dura o săptămână va avea loc la sfârşitul lunii iulie. Prima oprire va avea loc în centrul istoric al Constanţei, unde îi va însoţi Diana Slav, ghidul voluntar al oraşului. După ce vor admira perimetrul unde toate cultele îşi au lăcaşurile de cult, următorul popas va fi la Pescăria lui Matei, unde străinii vor mânca produse tradiţionale de peşte. Itinerariul va cuprinde Cetatea Histria, cea mai veche aşezare din România, oraşul Babadag, unde va fi vizitată moscheea şi străinii vor afla amănunte despre tătarii şi turcii din Dobrogea. Apusul de soare va fi admirat de pe ruinele Cetăţii Enisala.

Imagine indisponibilă

A doua zi, circuitul turistic va cuprinde mănăstirile din nordul Dobrogei, cetatea Noviodunum, şi apoi străinii vor degusta vinurile din crama Măcin. În următoarea zi vor cunoaşte lipovenii din Jurilovca şi Sarichioi, traseul continuând cu Gura Portiţei.

Imagine indisponibilă

Ultimele zile de aventură sunt rezervate Deltei Dunării. Vor naviga pe cele trei canale ale deltei, vor poposi în mijlocul pescarilor din Chilia, Letea, Sulina, Sfântu Gheorghe, Mila 23 şi Caraorman. Ghid în deltă va fi Eduard Acsente, un localnic din Sfântu Gheorghe. Vacanţa printre nuferi, cormorani şi plauri se va încheia cu un foc de tabără, iar Radu Captari va încânta publicul cu cântece lipoveneşti.

Iniţial, spune Alexandru Filip, a plecat la drum cu ideea de a realiza infotripul din fonduri proprii şi parteneriate, dar s-a alăturat proiectului şi Consiliul Judeţean Tulcea prin Asociaţia de management a destinaţiei Delta Dunării. 

Alexandru Filip spune că vrea să le arate străinilor România aşa cum este ea, necosmetizată. „Cu toţii ştim că România nu este o destinaţie care excelează la capitolul turism. Nu o să le întorc privirile dacă o să văd o căruţă pe europeană sau o groapă de gunoaie. În Neamţ, în Parcul Naţional Ceahlău au văzut o groapă de gunoi. M-a deranjat, mai ales că unii fuseseră în Parcul Naţional Yellowstone, unde nu găseşti aşa ceva“, recunoaşte antreprenorul.

Nu este singura activitate în care românul s-a implicat. Cel mai cunoscut proiect este aplicaţia de mobil pe care a dezvoltat-o pentru Capitală în 2015. „Bucharest City App“, care numără 100.000 de utilizatori, este o aplicaţie de timp liber, care centralizează toate activităţile de timp liber: restaurante, cafenele, teatre, cluburi, lansări de carte. 

   

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

Imagini din infotripuri

Imagine indisponibilă

Alexandru Filip şi soţia sa 

Vă mai recomandăm:

Delta, patria învingătorilor: Mila 23, Crişan şi Caraorman au dat 24 de campioni mondiali. Patzaichin: „Nu ştiu dacă m-am născut în apă sau pe uscat“

Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata

Jurnal de vacanţă. Drum iniţiatic spre izvoarele poporului român, prin sudul Dobrogei

Dobrogea în lung şi-n lat, pe bicicletă: cele mai frumoase trasee de parcurs pe două roţi printr-o Românie în miniatură cu accent de Balcani

Jurnal de Vacanţă. Plaja Vadu, ultimul refugiu. Colţul de Rai interzis cândva turiştilor vă aşteaptă cu hectare întregi de plajă virgină

Jurnal de vacanţă. Altfel de călătorie prin împrejurimile zonei Vama Veche-2 Mai

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite