ISJ Mehedinţi păstrează tăcerea în cazul fiicei baronului Adrian  Duicu, acuzată de fraudă la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Mehedinţi  a băgat capul în nisip ca struţul de vineri, când s-a petrecut incidentul de la Liceul „Dierna” Orşova cu fiica baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, asupra căreia planează suspiciunea de fraudă la Bacalaureat.

Şefa Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, Mirela Pintea Enea, fostă colaboratoare a postului TV local TELE 2 din Drobeta Turnu Severin, patronat de  familia Duicu, nu răspunde la telefon pentru a prezenta un punct de vedere vizavi de cele petrecute vineri la Liceul „Dierna” din Orşova.

Nici pe site-ul ISJ Mehedinţi, nu este postat vreun comunicat de presă care să clarifice anumite aspecte privind posibilul caz de fraudă şi dacă eleva, Adina Duicu, cea care vineri a susţinut proba la chimie, a fost sau nu eliminată din examenul de bacalaureat, dacă au funcţionat sau nu camerele video din sala de examen.

Singurele declaraţii oficiale în acest caz au fost făcute de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a spus vineri pentru Mediafax că vor fi luate cele mai drastice măsuri dacă se va dovedi că a fost fraudă la bacalaureat, la colegiul din Orşova, precizând că în cazul unei posibile implicări a unor profesori, sancţiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Vicepreşedintele comisiei de bacalaureat pentru Orşova a fost Bogdan Alexandru,  fiul primarului PSD al comunei mehedinţene Oprişor, numit de inspectorul şcolar general Mirela Pintea Enea, directorul Liceului Tehnologic de la Halânga.

Conform metodologiei Ministerului Educaţiei, adică articolul 25 din Ordinul Ministrului 4799 din 2010, vicepreşedintele comisiei din subcomisie îndeplineşte funcţia de preşedinte la unitatea şcolară unde a fost numit, respectiv Liceul „Dierna” de la Orşova.

Procurorul de caz, Nicoleta Rujoiu s-a prezentat vineri la Liceul „Dierna” din Orşova împreună cu o echipă de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Mehedinţi, formată din Mirel Dumitru (şeful SICE), Popa Petrişor, Bruciu Ancuţa şi Sabin Dumitrăşconiu (poliţistul agresat de Mariana Duicu).

Vineri după-amiază, Adina Duicu, însoţită de avocatul Nicoleta Dumitraşcu, s-a prezentat la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi pentru a da explicaţii privind acuzaţiile de fraudare a examenului de bacalaureat.

Asta după ce, la ieşirea din liceu,  procurorul de caz Nicoleta Rujoiu şi poliţistul Sabin Dumitrăşconiu au fost luaţi la rost de soţia baronului Duicu şi fiica cea mică, incident în urma căruia poliţistul s-a ales cu zgârâieturi pe faţă. În acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova a întocmit acte pentru a se stabili dacă femeia va fi acuzată de ultraj.

Pe de altă parte, într-o intervenţie telefonică la un post TV naţional, Adrian Duicu a declarat că fiica sa nu a copiat la examenul de bacalaureat, asupra sa negăsindu-se niciun dispozitiv de tip handsfree şi că cel care s-a comportat abuziv a fost poliţiştul care a agresat-o pe soţia sa, iar fiica cea mică, neobişnuită cu un astfel de comportament, a sărit să-şi apere mama.

Citeşte şi:

Bacalaureat 2015. Fiica baronului Duicu, prinsă în timp ce i se dicta rezolvarea subiectelor la telefon. Mama şi sora ei au agresat un poliţist

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite