Demisie la Spitalul Judeţean. Directorul de îngrijiri a cerut detaşarea la o altă unitate medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şapte ani petrecuţi în funcţie, asistenta medicală a demisionat şi a ales să facă parte din echipa specialiştilor Spitalului din Satu Mare.

La nici cinci luni de la câştigarea unui nou mandat pentru fotoliul de director de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş şi-a dat demisia din această funcţie. Gestul asistentei de numele căreia se leagă o serie de proiecte importante privind sterilizarea şi prevenirea infecţiilor nosocomiale i-a luat prin surprindere pe cei din conducerea spitalului.

"Doamna Ramona Marincaş a demisionat din funcţia de director de îngrijiri, însă rămâne angajată a unităţii noastre la Secţia de Sterilizare. Începând cu data de 1 ianuarie, va fi detaşată, pe o perioadă de un an, la Spitalul Judeţean Satu Mare, ca asistent medical principal", ne-a declarat dr. Liliana Neaga, managerul interimar al SJU Zalău. Detaşarea vine în contextul în care, spune oficialul Spitalului, cei de la Satu Mare intenţionează să implementeze un proiect similar celui de la Zalău pe partea de îngrijiri, pentru care au nevoie de profesionişti.
Postul vacantat de Ramona Marincaş va fi ocupat prin interimat, pe o perioadă de cel mult şase luni, de către asistenta şefă din Terapie Intensivă, Eugenia Bojan.

În vârstă de 48 de ani, Ramona Marincaş şi-a dedicat ultimii 30 de ani muncii în SJU Zalău, unde şi-a început cariera ca asistentă medicală. În 2010 a preluat postul de director de îngrijiri. Luând ca model practica spitalelor din Anglia, sălăjeanca a insistat pentru introducerea şi respectarea cu stricteţe a unor reguli de igienă care să protejeze sănătatea pacientului, s-a implicat în proiectul de amenajare a staţiei centrale de sterilizare şi în cel de asigurare a unei truse unice, sterile, pentru fiecare bolnav, ca să fie eliminat riscul transmiterii infecţiilor încrucişate.

Pentru a promova importanţa practicilor de prevenire a infecţiilor, a iniţiat, în urmă cu opt ani, o conferinţă naţională de prevenire a infecţiilor şi sterilizare în mediul spitalicesc. De asemenea, a redactat "Primum non nocere", un manual pentru asistenţii medicali ce reuneşte recomandări de prevenire a infecţiilor asociate îngrijirilor medicale. Atât în 2016, cât şi în 2017, a fost  desemnată "Practicianul anului 2017", de către Infection Prevention Society, societatea de prevenire a infecţiilor din Marea Britanie.

Vă mai recomandăm:

Asistenta medicală premiată de englezi pentru că schimbă mentalităţi în sistemul sanitar românesc. E expertă în lupta cu infecţiile din spitale

O asistentă medicală reuşeşte să schimbe mentalităţi în sistemul sanitar românesc: „În primul rând să nu faci rău“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite