„Marşul pentru viaţă“ restricţionează circulaţia. Peste 1.000 de persoane aşteptate la manifestul anti-avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul are loc la Zalău pentru al treilea an consecutiv FOTO Adevărul
Marşul are loc la Zalău pentru al treilea an consecutiv FOTO Adevărul

Pentru al treilea an consecutiv, judeţul Sălaj se va alătura uneia dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului.

Oraşele Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jiboul se alătură în acest an localităţilor în care se desfăşoară sâmbătă, 24 martie, marşuri de susţinere a dreptului la viaţă a pruncilor nenăscuţi. Acţiunile vor începe la ora 11 şi se derulează sub sloganul "O lume pentru viaţă".

La manifestarea de la Zalău sunt aşteptaţi peste 1.000 de persoane din toate confesiunile, care vor străbate municipiul purtând pancarte împotriva avortului. Traseul va fi acelaşi cu cel din anii anteriori: de la Sala Sporturilor, la Prefectură. În aceste condiţii, autorităţile locale au anunţat că în intervalul orar 11-12, circulaţia pe principala arteră a Zalăului va fi restricţionată. "Restricţia de circulaţie este impusă în perioada deplasării participanţilor pe sectorul de drum public cuprins între Sala Sporturilor, pe Bulevardul Mihai Viteazul, pe o singură bandă a sensului de mers Gară-Centru, până în Piaţa 1 Decembrie 1918 (platoul de marmură). Dirijarea circulaţiei rutiere se face de către Biroul rutier şi Poliţia Locală", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Zalău.

“Cel mai adesea, în spatele unui avort la cerere se află o dramă ignorată de cei din jur. Dacă vrem ca românii şi România să aibă un viitor, este nevoie să sprijinim femeile în criză de sarcină. Astfel, ele vor alege ce este mai bine pentru copiii lor. A da viaţă şi a sprijini viaţa semenilor au fost valori consacrate în istoria românilor. Doar ideologia comunistă a valorizat şi a cerut uciderea semenului, când acesta era considerat un duşman care stă în calea fericirii. Comunismul a legalizat şi apoi a restricţionat avortul la cerere ignorând, în ambele situaţii, mamele şi copiii, singurul interes fiind ideologia, respectiv nevoia de forţă de muncă. De aceea, nu cerem interzicerea avortului, ci cunoaşterea realităţii şi deschiderea inimilor. Să nu fim nepăsători, să nu ne prefacem că nu ştim nimic despre frământările care preced avortul!”, susţin organizatorii.

Ca urmare, spun ei, se impune luarea unor măsuri urgente care să sprijine femeia în criza de sarcină. Printre acestea, acordarea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizaţii pentru femeia însărcinată, care să o sprijine în acoperirea nevoilor speciale care apar în perioada sarcinii; înfiinţarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, valorizarea în societate a tuturor celor implicaţi în adopţie, în vederea eliminării mentalităţii dispreţuitoare la adresa copiilor adoptaţi, a părinţilor adoptivi şi, mai ales, la adresa mamelor sau părinţilor care îşi încredinţează copiii spre adopţie când consideră că nu se pot ocupa corespunzător de creşterea acestora; crearea posibilităţii legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate creşte copilul să îl încredinţeze spre adopţie imediat după naştere, după modelul adopţiei începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia; legiferarea posibilităţii, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul; posibilitatea oficierii la cerere a unei slujbe religioase adecvate, cum se procedează în cazul copiilor decedaţi la scurt timp după naştere şi nebotezaţi.

Mai puteţi citi:

Marş pentru viaţă. Primarul Zalăului, despre căsătoria între persoanele de acelaşi sex: "Este o agresiune aproape brutală împotriva familiei creştine" FOTO VIDEO

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite