În chestiunea reîntregirii naţionale suntem mai prejos decât ciprioţii?!...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
beta

Codul bunelor maniere sugerează utilizarea unor semnale subtile, pentru cei vizaţi de critici publice exprimate pe stradă, în piaţă, la cozi, precum cele de la administraţiile financiare, sau în alte locuri unde conaţionalii etichetaţi drept simpli votanţi îşi exprimă franc năduful faţă de modul în care este condusă ţara. Nu de la Bucureşti.

Asist, de o vreme, la o comedie dâmboviţeană de mari proporţii.

Fără mediatizare la ore de maximă audienţă, fără fătucele aiuritoare, care confundă o transmisie în direct cu o autoadmiraţie în faţa oglinzii ce ar urma, la miezul nopţii, să îi ofere chipul, iluzia şi minciunile mult visatului păcălici, pentru a fi dus rapid la părinţi şi apoi la preotul de serviciu.

Adică Reîntregirea Naţională bate la uşă şi suntem prostiţi în faţă, de sociologi de doi bani, şantajabili, din raţiuni cunoscute, la Chişinău, că mai este un drum de parcurs, că mai este o cale lungă până la revenirea Republicii Moldova, stat al cărui Tătuc a fost dictatorul Stalin, la Patria Mamă.

Mai sunt şi nişte fanfaroni, cu cărţi de vizită care te invită să te gândeşti pe mâna cui a ajuns neamul mândru românesc, impotenţi prin graiul deficitar, mentalitatea de tip soros, inabilitatea de a fi reprezentanţi ofensivi, demni, ai acestei Ţări, sătulă să fie destructurată, furată şi minţită după 23 august 1944.

Deci, toţi purtătorii de cipilici imagologice, menţionate în C.V.-uri verificabile în seifuri identificabile în zone de intelligence, cele ale gărzii vechi, sau ţinute unde nici nu te gândeşti, ne îndeamnă, pe noi, muritorii de rând, să nu ne grăbim cu Reîntregirea Naţională, pentru că...

...nu vor ruşii, deşi nimeni nu a discutat cu ei!..

... nu vor fi de acord americanii, deşi ne sunt datori vieţile atâtor juni care au murit pentru ca Statuia Libertăţii să nu devină lumânarea ţinutului Mordor, în Afganistan, Irak şi în fosta Republică Socialistă Federală Iugoslavia, dar nimeni nu a mers în faţa Congresului SUA să le spună octogenarilor de acolo că sângele românilor căzuţi la datorie are drept preţ reunificarea democratică a României hăcuite de sovietici, cu RDG-ul de azi, impostura politică dintre Prut şi Nistru, a cărei istorie, limbă, cultură, civilizaţie ţin de Patria Românilor, nu a Patagoniei.

Mai nou, preşedintele României mimează sprijinul omologului de la Chişinău, dar a blocat finanţarea judeţelor româneşti, de peste Prut, premierul franţuzit nici nu există în ecuaţia reîntregirii naţionale, poate pentru că ambasada Hexagonului nu a primit lumina de la Moscova, iar ministrul de externe putea să rămână, ca simplu cetăţean, în locul de unde a venit, pentru că Serghei Lavrov, dar şi John Kerry nici nu ştiu că există.

Iar realitatea vieţii politice din Uniunea Europeană bate minciunile impostorilor de la Bucureşti şi Chişinău.

În ediţia sa de vineri, o publicaţie macedoniană titrează:

Preşedintele C.E. Junkers consideră că reunificarea Ciprului este posibilă în şase luni

Aţi citit bine. Şi ca să nu aveţi dubii merită continuată lectura:

„Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi-a exprimat convingerea fermă că negociatorii vor ajunge la acordul final în următoarele şase luni pentru reunificarea Ciprului.

"Sper că se întâmplă, ne plac foarte mult ciprioţii. Ei sunt foarte eficienţi şi inteligenţi, bine educaţi şi oameni foarte muncitori, de ambele părţi ale insulei," a subliniat Juncker .

Negocierile de pace au început în luna mai, 2015, cu medierea ONU.

Liderul grecilor ciprioţi, Nicos Anastasiades şi liderul ciprioţilor turci, Mustafa Akinci au anunţat joi că se vor întâlni cu secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, la Forumul Mondial Economic de la Davos, pentru a intensifica procesul de pace.

Pentru reunificarea Ciprului, care a fost împărţit în 1947, o serie de aspecte discutabile trebuie să fie rezolvate, în ceea ce priveşte divizarea teritoriului, atribuţiile privind competenţa judiciară şi drepturile de proprietate.

Ulterior, acordul obţinut, trebuie să fie aprobat de către cetăţeni.”

Care ar fi varianta românească a acestei relatări publicistice, concrete, în cazul Ciprului, dezirabile, în cazul României?

Iată o variantă:

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi-a exprimat convingerea fermă că negociatorii de la Bucureşti şi Chişinău vor ajunge la acordul final, în următoarele luni, pentru reunificarea celor două state româneşti.

"Sper că se întâmplă, ne plac foarte mult românii. Ei sunt foarte eficienţi şi inteligenţi, bine educaţi şi oameni foarte muncitori, de ambele părţi ale Prutului" a remarcat Juncker .

Negocierile de reunificare au început la 24 ianuarie 2016, la Iaşi, între preşedinţii României şi Republicii Moldova.

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti au anunţat că se vor întâlni, la începutul lunii martie 2016, cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, la Casa Albă, pentru a îl informa cu cele convenite de comun acord, în privinţa Reîntregirii Naţionale, până la 1 decembrie 2016.

După reunificare, judeţele din stânga Prutului vor rămâne cu actualele delimitări, iar reunificarea organismelor militare se va face pe baza promovării celor mai buni profesionişti militari în unităţile armatei României reîntregite.

Cetăţenii actuali ai Republicii Moldova vor beneficia de toate drepturile şi obligaţiile cetăţenilor României de azi.

Ulterior, acordul obţinut de cei doi şefi de stat va fi aprobat de cetăţenii României reîntregite, printr-un referendum.”

Quod erat demonstrandum.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite