Îşi pun ultima speranţă în preşedinte. Dodon: Numărul cetăţenilor care solicită ajutor din partea Preşedinţiei este în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a desfăşurat luni, 23 octombrie, tradiţionala audienţă a cetăţenilor. Potrivit Preşedinţiei, zeci de persoane din toate regiunile ţării şi-au expus problemele cu care se confruntă. Totodată, şeful statului a menţionat că numărul cetăţenilor care solicită ajutor de la preşedinte este într-o continuă creştere.

„Cele mai multe subiecte care au fost abordate sunt din domeniul juridic. Oamenii sunt indignaţi de hotărârile incorecte pronunţate de unele instanţe de judecată precum şi de tergiversarea proceselor de judecată”, a subliniat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Preşedintele a precizat că cetăţenii solicită acordarea sprijinului atât pentru soluţionarea problemelor de sănătate: imposibilitatea de a achita intervenţiile medicale costisitoare, a investigaţiilor medicale, cât şi solicitări de acordare a spaţiului locativ, sesizări asupra unor construcţii ilegale, probleme cu privire la calculul pensiei, lipsa apei potabile curente, etc.

„Constatăm o creştere continuă a numărului cetăţenilor care solicită implicare şi ajutor din partea instituţiei prezidenţiale. Astfel, în primele zece luni ale anului 2017 au parvenit 3.498 de petiţii, iar în aceeaşi perioadă a anului trecut doar 664”, a notat Dodon.

Şeful statului dă asigurări „că toate petiţiile care parvin la instituţia prezidenţială sunt examinate şi sunt întreprinse măsuri pentru soluţionarea acestora în termeni rezonabili”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite