Şedinţa de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de judecată în dosarul primarului general Dorin Chirtoacă, programată pentru miercuri, 16 august, a fost amânată. În cadrul acesteia urmau să fie examinate două plângeri ale apărării – cu privire la înlăturarea avocaţilor Tatiana Iovu şi Gheorghe Malic, dar şi cu privire la ordonanţa de pornire a urmăririi penale, transmite IPN.

Procurorul Dumitru Robu a declarat pentru presă că nu cunoaşte din ce motive a fost amânată şedinţa. Acuzarea a reiterat că cei doi avocaţi au fost înlăturaţi pe motiv că ar fi creat impedimente în procesul de efectuare a urmăririi penale în termene rezonabile. Şedinţa a fost amânată pentru luni, 21 august.

Dorin Chirtoacă a spus că cei doi avocaţi au fost înlăturaţi de la proces ilegal, pentru că procurorul nu are dreptul să înlăture un avocat ales. Potrivit lui, apărarea poate fi înlăturată doar la solicitarea clientului. Cât ţine de cea de-a doua plângere, Dorin Chirtoacă a declarat că este vorba despre ordonanţa din septembrie 2015, în care este scris la timpul viitor că în administraţia publică locală vor fi aranjate nişte licitaţii. „Nu se poate deschide dosarul penal dacă nu este faptul consumat, dacă nu este infracţiunea înfăptuită şi abia după ce se înfăptuieşte infracţiunea se deschide dosarul penal. Sau dacă ştii că are loc infracţiunea, vii şi organizezi flagrant sau previi infracţiunea”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite