Alegeri Chişinău. Alexandru Mâţu: Îndemn alegătorii să-şi schime viziunea, pentru binele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Ruso-Slavean la funcţia de primar de Chişinău, Alexandru Mâţu, nu are viză de reşedinţă în municipiu şi nu a putut vota, dar îndeamnă locuitorii Chişinăului să-şi schime viziunea, pentru binele oraşului.

Concurentul electoral a declarat pentru IPN că a venit timpul ca toţi cetăţenii să înţeleagă faptul că trebuie să nu mai voteze acea clasă politică care de zeci de ani minte şi tot minte. „Să aibă o minte lucidă pentru binele oraşului!”, a fost mesajul transmis de Alexandru Mâţu pentru vtanţi.

În cursa electorală pentru şefia Capitalei s-au înscris 11 candidaţi. Pentru ca alegerile să fie validate, cel puţin o pătrime din alegatori trebuie să se prezinte la urnele de vot. Câştigă alegerile candidatul care obţine mai mult de jumătate din voturi. 

Dacă nimeni nu întruneşte numărul necesar, peste două săptămâni, se organizează turul doi, în care vor lupta primii doi candidaţi cu cele mai multe voturi. Dacă alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, în două săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleaşi liste electorale, cu aceeaşi candidaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite