Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, rechemat la Chişinău pentru o perioadă nedeterminată „în legătură cu cazurile de hărţuire“ din partea Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mir24.tv
FOTO mir24.tv

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, a fost rechemat luni, 18 decembrie, la Chişinău. Anunţul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne, care îşi motivează decizia prin necesitatea de a avea consultări cu reprezentantul Moldovei la Moscova „în legătură cu cazurile de hărţuire şi intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din Republica Moldova”.

„Intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri, MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Conducerea MAE a menţionat că în cadrul discuţiilor cu Andrei Neguţa urmează a fi examinate căile pentru depăşirea situaţiei create, „evitând pe viitor acţiuni de natură să submineze relaţiile moldo-ruse pe care autorităţile moldoveneşti şi le doresc să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc”.

Candidatura lui Andrei Neguţă la funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova a fost aprobată de Guvern pe 3 mai 2017. 

Neguţă este fost deputat de pe listele Partidului Comuniştilor, anii 2001-2002, dar şi ex-deputat PSRM. El şi-a depus mandatul de parlamentar şi a ales să ocupe funcţia de consilier al preşedintelui Dodon pe probleme de politică externă.

În perioada 2009-2012, Neguţă a ocupat funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova, fiind ulterior retras şi înlocuit cu Dumitru Braghiş.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite