Andrian Candu efectuează o vizită de lucru în Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită în Georgia, în perioada 25-27 mai 2018. La Tbilisi, speakerul va participa la ceremonia oficială organizată de autorităţile georgiene cu ocazia marcării a 100 de ani de la înfiinţarea primei Republici Democratice Georgiene.

Andrian Candu va discuta cu oficialii georgieni inclusiv aspecte legate de funcţionarea Adunării Interparlamentare a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei şi Parlamentului Republicii Moldova. 

În plus, Parlamentul de la Chişinău a aprobat o hotărâre joi, 24 mai, prin care Republica Moldova participă la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare.

Lucrările de constituire a Adunării Interparlamentare urmează să se desfăşoare pe data de 9 iunie 2018, la Kiev.

Adunarea Interparlamentară a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei şi Parlamentului Republicii Moldova va reprezenta o instituţie interparlamentară consultativă, constituită cu scopul de a aborda subiecte şi proiecte de interes comun pentru cele 3 ţări. 

Obiectivul Adunării va fi discutarea provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, transferul de bune practici în domeniul procesului legislativ, agrearea poziţiilor comune în materie de politică externă.

Ideea constituirii Adunării Interparlamentare a fost enunţată şi agreată la Conferinţa interparlamentară de nivel înalt de la Chişinău, organizată, pentru prima dată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic, la iniţiativa preşedinţilor  Parlamentelor  Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite