Andrian Candu, în Parlament: Dmitri Rogozin ne transmite salutări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reacţionat la Declaraţia votată vineri, 21 iulie, de Parlamentul de la Chişinău „privind retragerea forţelor militare ruse din stânga Nistrului”, făcând o paralelă cu situaţia din Georgia din 2008.

„Apropo, Parlamentul Georgiei, înainte ca militarii lor să atace Osetia de Sud şi pe pacificatorii noştri, la fel a cerut evacuarea lor”, a scris Dmitri Rogozin pe contul său de Twitter.

Comentariul nu a fost trecut cu vederea de preşedintele legislativului de la Chişinău. Andrian Candu a spus în plenul Parlamentului că „Rogozin ne transmite salutări” şi şi-a pus semnătura pe textul Declaraţiei.

Declaraţia a fost semnată de deputaţii PDM, PPEM, PLDM şi PL. Legislativul moldovenesc face apel către Federaţia Rusă să finalizeze procesul de retragere a muniţiilor şi armamentului militar de pe teritoriul Moldovei în conformitate cu principiile dreptului internaţional. De asemenea, Parlamentul cere Guvernului şi preşedintelui ţării să promoveze prin orice mijloace adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a ONU de retragere a forţelor militare ilegale de pe teritoriul Republicii Moldova. Fracţiunea PSRM a condamnat Declaraţia, spunând că va spulbera eforturile de îmbunătăţire a relaţiilor cu Federaţia Rusă şi succesele în acest sens atinse în ultima jumătate de an.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite