Andrian Candu: Vom face tot posibilul să fie aprobate recomandările Comisiei de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de la Veneţia menţionează că modificarea sistemului electoral este dreptul suveran al Republicii Moldova. În cazul în care nu există consens larg, recomandarea este ca modificarea sistemului să nu aibă loc. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Parlamentului Andrian Candu vineri, 16 iunie, după şedinţa Comisiei, la care a fost aprobată opinia pe marginea iniţiativei de modificare a sistemului electoral, transmite IPN.

Andrian Candu a declarat pentru Realitatea.md că o parte din recomandările comisiei de la Veneţia privind proiectul de lege se referă la formarea circumscripţiilor, la votul din diasporă, votul cetăţenilor din stânga Nistrului etc., la care se va lucra prin dezbateri publice, astfel ca proiectul să fie îmbunătăţit.

Cât priveşte recomandarea privind consensul larg, Andrian Candu a declarat suplimentar pentru Deschide.md că va fi asigurat acest consens şi se va face tot posibilul, prin dezbaterile publice care vor avea loc,  să fie aprobate toate recomandările Comisiei de la Veneţia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite