Artiştii moldoveni care s-au prezentat cu drapelul Transnistriei în faţa presei ruse, decoraţi de către Dodon: „Sunteţi mândria Moldovei” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpreţii formaţiei „DoReDos”, care au reprezentat Republica Moldova la un prestigios concurs muzical din Rusia, „Novaya volna-2017”, pe care au reuşit să-l şi câştige, au fost decoraţi de către Igor Dodon. Asta în pofida faptului că la un moment dat aceştia au ieşit în faţa presei ruse cu drapelul Transnistriei pentru fotografii.

„Felicit formaţia „DoReDoS” cu prestaţia excelentă şi locul I la Concursul Internaţional de Cîntec al Tinerilor Interpreţi „Novaia Volna-2017”, care a avut loc la Soci, Federaţia Rusă”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a decis să decoreze artiştii din stânga Nistrului „pentru succesele obţinute la concursul „Novaia Volna-2017”, precum şi pentru contribuţie substanţială la promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova peste hotare”.

„Am conferit fiecărui membru al formaţiei titlul onorific de „Artist Emerit”, iar producătorului colectivului artistic - medalia „Meritul Civic”. Sunteţi mîndria Moldovei! Bravo! V-am susţinut chiar din start şi vă voi susţine şi pe viitor”, a mai adăugat preşedintele ţării.

Amintim că intepreţii de la DoReDos sunt originari din Râbniţa (stânga Nistrului, oraş necontrolat de autorităţile constituţionale). Portalul kp.pmr.ru scrie că aceştia se identifică ca fiind de „identitate transnistreană”, iar simpatiile lor faţă de politica pe care o duce Tiraspolul o demonstrează şi faptul că ei s-au fotografiat cu drapelul regiunii separatiste alături de deputatul aşa-numitului Parlament transnistrean Oleg Horjan, în cadrul aceluiaşi concurs menţionat de către Igor Dodon.

Ulterior, după ce Dodon a scris într-o postare pe Facebook că este încântat că i-a ajutat pe intepreţi să participe la acest concurs, şi artiştii de la „DoReDos” i-au rămas recunoscători preşedintelui şi au scris pe pagina lor de Facebook că îi mulţumeşte şefului statului pentru susţinere. Mesajul a fost însoţit de această dată de o fotografie în care interpreţii ţin în mâini drapelul oficial al Republicii Moldova.

Interpreţii de la DoReDos, alături de deputatul „Parlamentului” Transnistriei Oleg Horjan FOTO kp-pmr.ru

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite