Candu afirmă că Platon era sub urmărire penală în timpul discuţiei telefonice cu Tănase VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că regretă decizia ministrului Justiţiei, Alexandru Tănase, de a-şi da demisia. Speakerul consideră că în dialogul telefonic dintre Veaceslav Platon şi Alexandru Tănase nu sunt semne ce ar „pune sub îndoială reputaţia” ministrului. Pe de altă parte, şeful Legislativului afirmă că Platon se afla sub urmărire penală la momentul acelei discuţii (Alexandru Tănase fiind atunci preşedintele CC).

„Am considerat că discuţia telefonică, chiar dacă amicală, nu a adus riscuri care ar putea pune sub îndoială reputaţia, credibilitatea ministrului Justiţiei”, a menţionat Andrian Candu marţi, 13 martie, în cadrul unui briefing de presă.

Tot în acest context, preşedintele Parlamentului spune că la momentul discuţiei dintre Tănase şi Platon (2015), ultimul „era cu siguranţă în urmărire”.

El s-a arătat sigur că discuţia telefonică a fost înregistrată chiar de către Veaceslav Platon pentru „a şantaja unele persoane”.

Candu a mai adăugat că Platon este o persoană „care a făcut atâtea rele mai multor state din regiune, falimentând companii, bănci, dând în judecată state fictiv pe dosare false”.

Ministrul Justiţiei şi-a anunţat demisia după ce în presă a apărut o convorbire telefonică cu omul de afaceri Veaceslav Platon din anul 2015, când Alexandru Tănase deţinea funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. 

În cadrul convorbirii cu Tănase, Platon a spus că Dorin Drăguţanu, fostul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, a participat la furtul miliardului. De asemenea, omul de afaceri spune că nimeni nu caută banii furaţi. După publicarea convorbirii, Alexandru Tănase a declarat că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării convorbirii întrucât discuţia a avut loc cu mai mulţi ani în urmă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite