Consilierii PSRM cer dosar penal pe numele şefului Direcţiei sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FPTP IPN
FPTP IPN

Consilierii fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău cer ca şeful Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu, să fie cercetat penal şi în învinuiesc  de distrugerea sistemului municipal de sănătate, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, Dinari Cojocaru, consilier PSRM, a spus că dispune de informaţii precum că directorii asociaţiilor medicale au fost obligaţi să organizeze 65-70 de persoane pentru călătorii în străinătate, cu achitarea a câte 200-250 de euro. Iar transportul era contractat la indicaţia lui Mihai Moldovanu.

Ales local a mai spus că din bani publici a fost reparată Casa de odihnă a lucrătorilor medicali din Chişinău, situată la Vadul lui Vodă, iar şeful Direcţiei sănătate a pregătit actele ca să o dea în folosinţă, cu o ulterioară privatizare, unui agent economic. 

„Pentru această infracţiune nu a vrut să semneze fostul director al Spitalului Clinic municipal nr. 2 „Arhanghelul Mihail şi Gavriil”, domnul Ciobanu, pentru care a  şi fost demis ulterior”, a declarat Dinari Cojocaru.

Socialiştii îl acuză pe Mihai Moldova şi de darea în chirie, în scopuri personale, a spaţiilor din cadrul instituţiilor medicale şi a terenurilor de pe teritoriile centrelor medicale. 

Potrivit lui Dinari Cojocaru, Mihai Moldovanu ar fi organizat achiziţionarea de echipamente medicale în înţelegere prealabilă cu agenţi economici apropiaţi, în interese proprii şi nu ale municipalităţii. Consilierul afirmă că există informaţii că banii alocaţi de CMC pentru susţinerea unor persoane cu dizabilităţi se redistribuiau pentru reparaţii de către Mihai Moldovanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite