Cum comentează Preşedinţia informaţia că Igor Dodon ar fi cheltuit 120.000 de euro pentru a zbura la Sankt-Petersburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

După ce portalul de ştiri Omega a scris că Igor Dodon a plecat la Sankt-Petersburg cu o cursă privată a unei companii ruse, pentru zborul căreia şeful statului ar fi achitat 120.000 de euro, Preşedinţia a venit cu o reacţie prin care a negat acest fapt.

Consilierul prezidenţial pe domeniul juridic, Maxim Lebedinschi, a comunicat, într-o postare pe Facebook, că această informaţie reprezintă o dezimformare. El a subliniat că, de fapt, preşedintele nu ar fi cheltuit niciun leu pentru a zbura la Sankt-Petersburg.

„Marţi, la Chişinău, la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova, a sosit într-o vizită de lucru domnul Andrei Nazarov, copreşedintele organizaţiei „Delovaia Rossia”. Au fost discutate un şir de chestiuni organizatorice privind desfăşurarea, în luna septembrie, a Forumului de afaceri moldo-rus”, a menţionat Lebedinschi.

Tot în acest context, consilierul a precizat că „delegaţia principală la forumul economic a plecat, miercuri, la Sankt Petersburg, împreună cu businessmanul rus, unde astăzi va avea loc o întrevedere lărgită a preşedintelui Republicii Moldova cu oamenii de afaceri din componenţa organizaţiei „Delovaia Rossia”, al cărei preşedinte este domnul Nazarov”.

„Administraţia prezidenţială nu a alocat şi nici nu a cheltuit mijloace financiare, ci, din contra, a economisit neachitînd cheltuielile de transport”, a afirmat Maxim Lebedinschi.

El a mai adăugat că „preşedintele Igor Dodon se deplasează întotdeauna, în toate vizitele sale în străinătate, de lucru sau oficiale, folosind cursele obişnuite de avion ‒ economy class, şi nu beneficiază de posibilitatea de a procura biletele pentru business class, prevăzută de lege pentru înalţii demnitari”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite