Dezbatere: Proiectul Arena Chişinău este unul populist şi electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele reale cu care se confruntă Republica Moldova fac ca proiectul Arena Chişinău să fie calificat drept unul pur populist şi electoral. Declaraţia a fost făcută de deputatul liberal democrat Grigore Cobzac în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.

Parlamentarul susţine că legislativul a alocat 102 milioane de lei pentru acest proiect. Totodată, s-a renunţat la redistribuirea banilor din Fondul rutier din simplul motiv că nu ajung resursele financiare care se colectează la buget pentru proiectul anunţat de guvernare privind reparaţia drumurilor. „S-a renunţat la redirecţionarea celor 200 de milioane de lei din Fondul rutier pentru Arena Chişinău. S-au găsit acum doar 102 milioane de lei şi s-a votat pentru aceasta”, a declarat deputatul. Totodată, Grigore Cobzac spune că proiectul privind Arena Chişinău ridică foarte multe semne de întrebare. Problemele cu care noi ne confruntăm la moment ne fac să calificăm acest proiect ca unul pur populist şi electoral”, a declarat liberal-democratul.

Deputatul socialist Grigore Novac susţine că, pe de o parte, se reduc cheltuielile mai ales în sfera bugetară, iar, pe de altă , se alocă bani pentru un proiect atât de mare cum este Chişinău Arena. „La ziua de astăzi eu îmi pun întrebarea dacă este oportun şi noi avem capacitatea şi acoperirea financiară să facem faţă unei asemenea provocări financiare?”, spune Grigore Novac. Potrivit lui, există multe semne de întrebare legate de lotul de teren alocat şi de proiect în sine. Totodată, deputatul nu poate nega necesitatea unui asemenea complex sportiv în Chişinău.

Expertul IDIS „Viitorul” Veaceslav Ioniţă afirmă că dacă studiul de fezabilitate privind proiectul Arena Chişinău nu s-a făcut prin licitaţie publică aceasta este o problemă legată de sistemul de licitaţii publice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite