Dodon atenţionează Bucureştiul în privinţa acţiunilor unioniste: Dacă veţi continua aşa, România va fi duşmanul Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon consideră că România ar putea deveni principalul duşman pentru cetăţenii din Republica Moldova, dacă Bucureştiul nu va înceta să „finanţeze masiv” acţiunile unioniste de la Chişinău.

Igor Dodon a decis să transmită un mesaj de avertizare în contextul acţiunilor unioniste din Republica Moldova „pentru prietenii, pentru politicienii din România, cei care promovează aceste mesaje (unioniste)” şi pentru cei care le „finanţează masiv”. 

„Noi ştim cum au fost luate unele decizii şi acum vor să se achite bani mari pentru legionari la Chişinău, suporteri de la cluburi de sport, se plătesc bani, de unde aceştia bani, de unde se dau bani pentru ca toţi să vină în Republica Moldova pentru duminica viitoare? (evenimente în contextul Centenarului). Să înţelegi şi să conştientizaţi riscurile, o să continuaţi tot aşa, atunci România va fi duşmanul Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon marţi, 20 martie, într-un interviu pentru Adevărul.

Preşedintele a precizat că, deocamdată, moldovenii încă nu consideră România ca fiind un inamic.

„75% dintre moldoveni sunt categoric împotriva unirii. Şi dacă noi la nivel de ţară vom înţelege că România vrea să ne distrugă statul, atunci o să întrebaţi pe oricare moldovean cine e duşmanul numărul unu şi ei au să spună că România”, a spus Dodon.

Interviu cu Igor Dodon despre declaraţiile controversate la adresa României şi despre riscurile Unirii

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite