Dodon, despre „pericolul” integrării europene: Vom pierde Transnistria, Găgăuzia, dar şi o parte din nordul ţării VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui interviu pentru presa italiană, Igor Dodon a vorbit inclusiv despre „pericolul” integrării europene a Republicii Moldova. Preşedintele susţine că în cazul în care ţara devine membru UE ea va rămâne fără regiunea transnistreană, fără autonomia Găgăuză, dar şi fără o parte din nordul republicii, pentru că aceste regiuni ar fi împotriva respectivei idei.

„Moldova este o ţară mică, nouă ne este destinat să prietenim şi cu Vestul, şi cu Estul. Moldova nu va supraveţui dacă va încerca să facă jocul geopolitic a cuiva. O mişcare doar în direcţia UE va duce la aceea că noi niciodată nu vom soluţiona problema transnistreană şi vom pierde Găgăuzia, dar şi o parte din nordul ţării, fiindcă ei niciodată nu vor fi de acord să devină membru de facto a UE. De aceea, trebuie să existe o balanţă în politica externă. Noi nu putem fi proeuropeni, totodată şi antiruşi sau proruşi şi antieuropeni, pentru că asta va destrăma ţara”, a subliniat Igor Dodon. 

Mai mult ca atât, şeful statului a menţionat că există forţe în UE care vor ca Moldova să devină o zonă de confruntare între Vest şi Est.

„Sunt de părere că persistă o astfel de idee în capitalele europene, însă ea este inacceptabilă pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a adăugat preşedintele ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite