Dodon: NATO înseamnă război, iar eu nu vreau ca poporul moldovenesc să fie carne de tun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi conducerea de la Chişinău nu vorbeşte despre intenţia de a adera vreodată la NATO, Igor Dodon avertizează opinia publică, subliniind că „NATO înseamnă război”, iar un parteneriat strategic cu Rusia este esenţial pentru existenţa Republicii Moldova.

„Fără un parteneriat strategic cu Rusia noi nu vom soluţiona problemele pe care la avem astăzi în Moldova. Un parteneriat strategic cu Rusia este o garanţie că va fi menţinută statalitatea moldovenească. În acelaşi timp, nu trebuie să stricăm relaţiile cu UE”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru postul de televiziune NTV.

Preşedintele a menţionat că pentru el este foarte important ca Republica Moldova să-şi păstreze neutralitatea, pentru a nu permite accesul NATO.

„NATO înseamnă război. Eu nu vreau ca poporul moldovenesc să fie carne de tun în jocuri geopolitice. Noi nu avem nevoie de asta. Noi trebuie să fim neutri şi în baza acestui principiu să reintegrăm ţara”, a subliniat Dodon.

Şeful statului a mai adăugat că unele forţe din SUA, precizând că nu e vorba de oficialii de la Washington, şi-ar dori încă un conflict militar în această regiune pentru a implica din nou Rusia în aceste acţiuni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite