Dodon: De ce în România organizaţiile care spun că o parte din ţară aparţine Ungariei, iar alta Moldovei sunt interzise de lege, iar la noi nu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită oficială la Moscova, preşedintele Igor Dodon nu se desparte de gândul relaţiilor cu Bucureşti şi problema unioniştilor de la Chişinău. Şeful statului s-a întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate după întrevederea cu Vladimir Putin, de ce în România organizaţiile ce au ca scop unirea Transilvaniei cu Ungaria sunt interzise, iar în Moldova cei care doresc unirea cu România activează legal.

„Iată în România, acele organizaţii care un încercat să desfăşoare un anumit lucru, agitaţie printre cetăţeni că iată o parte din teritoriul României e Ungaria, pentru că Transilvania, iar o parte din teritoriul României este Moldova, aşa organizaţii sunt interzise de lege în România. La mine apare o întrebare foarte simplă. Băieţi, de ce la voi se poate, dar la noi nu? Mai ales că e la nivel de stat, instituţii de stat, la nivel de partide politice. În Moldova sunt create partide politice care îşi pun scop deschis de lichidare a statalităţii Republicii Moldova. Spuneţi-mi în ce ţară astfel de partide sunt înregistrate şi fac campanie, sunt finanţate de stat. Adică o parte din impozitele plătite de către cetăţeni pentru consolidarea statalităţii se duce pentru lichidarea acestei statalităţi”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că preşedintele Republicii Moldova se află în perioada 16-18 ianuarie într-o vizită oficială la Moscova. Cea mai aşteptată întrevedere a fost cea dintre Igor Dodon şi Vladimir Putin. Părţile au discutat despre problema conflictului din Transnistria, problema migranţilor moldoveni aflaţi la muncă în Rusia, despre perspectivele parteneriatului strategic moldo-rus şi altele. 

Dodon l-a asigurat pe liderul de la Kremlin că dacă socialiştii obţin majoritatea parlamentară în 2018, ei vor rezilia Acordul de Ascoiere UE-Republica Moldova.

De remarcat că la finalul întrevederii, Dodon i-a dăruit lui Putin o statuie cu chipul lui Petru I şi domnitorul Dimitrie Cantemir, iar liderul de la Kremlin harta Moldovei din secolul XVIII.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite