Dorin Chirtoacă, eliberat din arest la domiciliu: Ceva nu e în regulă cu această decizie, trebuia să fie încetată cauza penală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cinci luni de arest la domiciliu, instanţa de judecată a decis vineri, 9 noiembrie, că primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, va fi pus sub control judiciar. Judecătorii au respins demersul procurorilor, care au solicitat ca mandatul de arestare pe numele edilului să fie prelungit cu încă 30 de zile.

Magistraţii au decis că Dorin Chirtoacă va fi pus sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile, adică până la 10 decembrie 2017.

În acest timp, edilul nu va avea dreptul să părăsească Capitala decât în condiţiile stabilite de instanţa de judecată.

De asemenea, el va trebui să comunice instanţei orice schimbare de domiciliu, să nu meargă la locul de muncă şi să nu aibă întrevederi cu persoanele vizate în cauza penală.

Judecătorii au mai cerut primarului să prezinte la Judecătore paşapoartele pe care le deţine, cel modovenesc şi românesc, pentru a se asigura că acesta nu va părăsi ţara.

„Ceva nu este în regulă. Este o decizie tardivă dacă vorbim de referendum şi o decizie stranie dacă vorbim în general în ceea ce priveşte acest dosar. În mod normal trebuie să aibă loc eliberarea, pur şi simplu, şi încetarea dosarului penal. Probabil acum vor începe presiuni cu demisia, precum că m-aş fi vândut lui Plahotniuc sau ceva de genul respectiv”, a declarat Dorin Chirtoacă pentru presă, precizând că nu intenţionează să demisioneze.

Primarul a mai adăugat că şe aşteaptă ca în urma deciziei de eliberare să aibă loc în continuare „tentative de batjocorire şi umilire publică, cum a fost şi în cazul Vlad Filat cu diuzarea de imagini în pielea goală. Nu văd altceva bun să se întâmple decât bătăilor de joc şi încă şi a presiunilor din partea celor care sunt proeuropeni”. 

El a mai spus că va contesta decizia la Curtea de Apel, unde va cere casarea dosarului.

Amintim că primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost suspendat din funcţie. Edilul a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. 

În acel dosar el este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. 

Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite