Dorin Chirtoacă, după referendum: Acest vot înseamnă că trebuie să revin la serviciu şi să-mi duc mandatul până la capăt VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a ieşit în faţa presei imediat după ce procesul de vot asupra referendumului a luat sfârşit. Acesta a declarat că locuitorii Chişinăului au transmis un mesaj pentru toată republica, boicotând referendumul iniţiat de către socialişti împotriva sa şi i-a îndemnat pe cetăţeni să păstreze cursul „proeuropean şi proromânesc” şi la alegerile parlamentare, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a spus că oamenii au făcut diferenţa între minciuna unora care nu vor să facă nimic şi au manifestat solidaritate cu munca depusă de el şi de echipa de la Primărie timp de zece ani. 

Prin boicotarea referendumului, locuitorii Capitalei au pus la punct „clasa politică şi aventurierii care au cheltuit în vânt zece milioane de lei şi care au adus un subiect artificial în agenda publică şi au dat peste cap viaţa noastră de mai bine de jumătate de an fără niciun rost sau folos”, a spus Dorin Chirtoacă.

Întrebat ce va face în continuare, edilul suspendat a spus că va lupta pentru dreptate şi pentru municipiul Chişinău şi a mulţumit tuturor pentru susţinere şi pentru că au trezit societatea, care se dorea „să fie adusă în amorţire”. 

De asemenea, Dorin Chirtoacă a făcut apel la socialişti, comunişti, cei din Partidul Nostru, dar şi din Partidul Popular European, îndemnându-i să-şi asume răspunderea şi să-şi prezinte demisia pentru faptul că au abuzat de atenţia cetăţenilor, atunci când au pledat pentru iniţierea referendumului.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a spus că prin referendumul de revocare a edilului Capitalei s-a dorit şifonarea viitorului politic al lui Dorin Chirtoacă, însă acest lucru nu le-a reuşit socialiştilor. Totodată, locuitorii Capitalei, care au boicotat referendumul, au demonstrat că nu susţin manipularea şi minciunile socialiştilor precum că Dorin Chirtoacă nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiunile.

Vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, a menţionat că socialiştii nu au reuşit să scoată la vot nici măcar numărul celor care au semnat pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei, iar acest lucru trebuie să dea foarte multe semnale pentru PSRM. Răspunsul chişinăuienilor la apelul socialiştilor de a veni la referendum a fost pe potrivă. Dacă alegătorii ar fi considerat că Dorin Chirtoacă este un primar corupt, ar fi venit la vot.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite