Dumitru Diacov: Oamenii serioşi nu vorbesc de Unire. Băsescu vinde iluzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, afirmă că fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu „vinde iluzii” atunci când vorbeşte la Chişinău despre Unirea Republicii Moldova cu România.

„Băsescu este cetăţean al României care a zăpăcit România, care vinde iluzii deşarte aici”, a declarat Dumitru Diacov miercuri, 11 octombrie, la emisiunea „Important” de la TVC 21.

Diacov afirmă că PDM este gata să facă alianţă parlamentară cu PUN, unde şi Traian Băsescu este preşedinte de onoare. În acelaşi timp, democratul sugerează că nu şi-ar dori ca fostul şef de stat român să intre în Parlamentul de la Chişinău sau să devină preşedinte al formaţiunii conduse actualmente de Anatol Şalaru.

Dumitru Diacov a mai spus că a discutat cu toţi liderii politici de la Bucureşti şi nu i-a auzit vreodată să vorbească de Unire. 

„România nu are astăzi potenţialul să-şi pună în spate Republica Moldova şi domnul Băsescu ştie acest lucru”, a menţionat Diacov, încercând să argumenteze de ce Unirea este imposibilă.

Tot în acest context, politicianul a mai adăugat că un alt obstacol în calea Unirii îl constituie problema minorităţilor naţionale din Republica Moldova.

„Este o problemă foarte delicată cu minorităţile, cu starea de spirit care există în Republica Moldova şi starea de spirit care există în România în unele zone a României. De atâta, oamenii serioşi nu vorbesc de Unire, dar oamenii care au nevoie de voturi, iată vin aici”, a conchis Dumitru Diacov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite