Eu sunt Ilie Gâzea! Eu sunt Ruslan Verbitki!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această parte a Europei, două evenimente care seamănă între ele mai mult decât am putea crede: moartea lui Ilie Gâzea în România şi arestarea activistului basarabean Ruslan Verbitki, la graniţa cu Ucraina!

Ilie Găzea a murit după mitingul diasporei din Piaţa Victoriei (10 august). Ruslan a fost arestat chiar înaintea mitingului diasporei din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău (26 august). Nu l-am cunoscut pe Ilie Gâzea, însă l-am cunoscut pe Ruslan.

Un om a murit în România anului 2018 după ce a ieşit în stradă pentru a-şi striga disperarea! În Republica Moldova, Ruslan a fost arestat după o înscenare grosolană la vama între Republica Moldova şi Ucraina: i s-au găsit câteva zeci de cartuşe în maşină la trecerea frontierei. Mergea în Ucraina să cumpere marfă pentru toneta pe care o are într-una din pieţele din Chişinău. Genul ăsta de înscenări se practică pe scară largă în Republica Moldova şi se cunosc legăturile de prietenie (şi afaceri) între Plahotniuc şi cele mai înalte personaje din Kiev.

Unul a murit, iar altul este arestat într-un stat străin pentru că au luptat pentru cel mai preţios lucru pe care îl avem: libertatea! Libertatea noastră!

În ciuda bolilor de care suferea, Ilie Gâzea a ieşit în stradă pentru toţi cei care nu au ieşit, pentru toţi cei care nu îşi dau seama spre ce dezastru ne îndreaptă regimul Dragnea, pentru toţi cei care au fost cumpăraţi cu măriri de pensii sau de salarii!

Ilie Gâzea: „Dacă tu nu mergi la proteste, ăla nu merge, cine atunci să meargă?“

Ruslan, activist şi membru marcant al Partidului Demnitate şi Adevăr, este unul dintre cei care a luptat pe baricade în campania electorală alături de Andrei Năstase.  

Ruslan luptă în Chişinău pentru o Moldovă europeană, pentru un trai mai bun pentru familia sa – pentru dreptate şi libertate.

Ambii sunt luptători împotriva nedreptăţilor, a încercării de subminare a statului de drept, mafiei şi injustiţiei unor regimuri care acţionează pe principii mafiote.

Două regimuri care seamănă din ce în ce mai mult: regimul lui Dragnea şi regimul lui Plahotniuc. Moartea lui Ilie Gâzea şi arestarea lui Ruslan sunt diferite doar în grad, nu în natură: vor să intimideze! Sunt de fapt gesturi disperate ale unor regimuri care nu au cum să supravieţuiască. Cel puţin nu cel al lui Dragnea, într-o ţară ca România, stat membru în Uniunea Europeană.

Însă, nu trebuie să uităm că mii şi zeci de mii de Ruslani sunt arestaţi într-o ţară vecină, Turcia. Şi că subminarea democraţiei şi a statului de drept se petrece şi în Polonia, Ungaria şi alte ţări din această parte a Europei.

Astăzi a fost Ilie Gâzea! Şi Ruslan Verbitki! Mâine poate fi oricare dintre noi, cei care luptăm pentru libertate şi democraţie! Dacă ne vom opri, dacă ne vom lăsa intimidaţi atunci ei vor câştiga!

Măcar pentru Ilie Gâzea şi pentru Ruslan Verbitki trebuie să continuăm lupta! Astăzi are loc marele miting al Diasporei la Chişinău!

Dacă tu nu lupţi, ăla nu luptă, cine atunci să lupte?

Eu sunt Ilie Gâzea! Eu sunt Ruslan Verbitki!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite