Eugen Tomac: România poate investi în piaţa farmaceutică din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

România poate interveni cu investiţii în Republica Moldova şi poate oferi o alternativă pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea pieţei private pentru că are un capital pe care şi-l permite să-l investească în acest sens. Un domeniu ar fi piaţa producţiei de medicamente. De această părere este deputatul român Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară din România, transmite IPN.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Eugen Tomac a spus că „România şi Republica Moldova pot face front comun şi gândi proiecte comune, astfel încât să susţină un domeniu în care cetăţenii atât din România, cât şi din Republica Moldova se simt oarecum marginalizaţi, pentru că nu s-au făcut investiţii în acest domeniu”.

Potrivit deputatului român, până acum investiţiile româneşti nu trec Prutul din cauza că în Moldova legislaţia se modifică la fel de des ca în România în ceea ce priveşte fiscalitatea, ceea ce reprezintă o frână pentru orice investitor.

Despre noua etapă de privatizare a mai multor obiecte care ar putea fi atractive şi pentru România, Eugen Tomac a spus că peste Prut există şi companii care merg pe profit şi nu ar fi deloc greşit dacă aceste companii îşi vor extinde activitatea şi în Republica Moldova. Grosul investiţiilor româneşti ar putea veni în energie, infrastructură şi mediu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite