Farit Muhametşin, pe final de mandat. Cine va fi noul ambasador al Federaţiei Ruse la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ambasada Rusiei la Chisinau via Facebook
FOTO Ambasada Rusiei la Chisinau via Facebook

Actualul ambasador al Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin, îşi încheie mandatul la începutul anului 2018, iar presa rusă scrie că diplomaţia de la Moscova a decis cine îl va înlocui pe acesta pe fundalul tensionării relaţiilor moldo-ruse.

Potrivit publicaţiei ruse „Kommerstant”, Farit Muhametşin va fi înlocuit de către un alt diplomat rus cu mare experienţă, fiind vorba de Oleg Vasneţov, cel care în ultimii opt ani a activat în Aparatul Central al Ministerului de Externe al Rusiei şi care are peste 40 de ani lucraţi în MAE.

Oleg Vasneţov ar urma să preia mandatul de ambasador al Rusiei la Chişinău în luna martie 2018. Actualmente, diplomatul de 64 de ani ocupă funcţia de şef al departamentului pentru relaţiile cu subiecţii federali, Parlamentul şi uniunile obşteşti ale Ministerului de Externe.

Noul ambasador posedă trei limbi străine - franceza, engleza şi bulgara. Între 1988 - 1993, el a fost ataşatul Ambasadei URSS pe domeniul culturii, iar apoi al Rusiei şi al Bulgariei. Între 1996 şi 2000, a activat în calitate de consilier al Ambasadei Rusiei în Franţa. În anii 2000 - 2003, a fost vicedirector pe relaţiile culturale în cadrul UNESCO. Din 2003 până în 2008, a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democratică Congo.

Farit Muhametşin îşi încheie activitatea sa în Republica Moldova, după ce a preluat funcţia de ambasador al Rusiei la Chişinău la 5 aprilie 2012. Muhametşin are 71 de ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite