Filip, despre asistenţa macrofinanciară din partea UE: Suntem în termen cu realizarea condiţionalităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat în şedinţa Guvernului de miercuri, 11 octombrie, precizările referitoare la speculaţiile pe marginea realizării de Republica Moldova a condiţionalităţilor pentru obţinerea asistenţei macrofinanciare din partea Uniunii Europene.

„Pentru toţi cei care speculează pe seama neîndeplinirii condiţiilor, vreau să le transmit că noi jumătate din condiţionalităţi pentru a primi asistenţa macrofinanciară le-am îndeplinit. Aşa că suntem absolut în termen şi nu există nicio problemă în legătură cu aceasta”, a spus Pavel Filip.

Premierul a menţionat că majorarea încasărilor bugetare în anul curent, care acoperă toate cheltuielile planificate, a permis neincluderea în proiectul rectificat al bugetului pentru anul 2017 a primei tranşe din asistenţa macrofinanciară oferită de UE. În acelaşi timp, Filip a precizat că această asistenţă din motive tehnice ar putea să nu ajungă anul acesta, dar la sigur va fi primită de ţara noastră anul viitor.

Totodată, şeful Executivului a salutat adoptarea, la 10 octombrie curent, de către Comisia pentru afaceri externe din Parlamentul European a unei rezoluţii prin care ţările din Parteneriatul Estic care au obţinut rezultate în urma reformelor, printre care se numără şi Republica Moldova, vor primi sprijin suplimentar, inclusiv financiar. 

„Este încă o confirmare că reformele noastre sunt cele potrivite şi că munca noastră este observată”, a conchis prim-ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite