Filip solicită intensificarea controalelor în magazine, după ce o jurnalistă a găsit un produs expirat într-un chioşc de la Ciocana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

În debutul şedinţei Guvernului de vineri, 23 iunie, premierul s-a referit la problema calităţii alimentelor comercializate în magazinele din Moldova. Pavel Filip a menţionat precedentele de vânzare a produselor cu termen de valabilitate expirat, subliniind că unii cetăţeni, printre care şi jurnalişti, sunt agresaţi de proprietarii de magazine la identificarea unor astfel de cazuri.

Premierul a accentuat că asigurarea intereselor consumatorilor în ceea ce vizează siguranţa şi calitatea alimentelor este o prioritate a Executivului, iar Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) este autoritatea responsabilă pentru monitorizarea situaţiei în acest domeniu. 

Cu referire la cele menţionate, prim-ministrul a făcut un apel către ANSA, solicitând demararea unor controale în magazinele alimentare, dar şi în taberele de odihnă pentru copii. Controalele urmează a fi efectuate pe parcursul unei luni, în scopul identificării încălcărilor comise la comercializarea alimentelor şi evitarea riscurilor pentru sănătatea cetăţenilor.

„O să va rog să efectuaţi aceste controale, sa ne informaţi care sunt rezultatele şi să luăm măsuri cu cei care încearcă să creeze aceste probleme. Acum cunoaştem cu exactitate că dacă se mai întâmplă astfel de situaţii, instituţia responsabilă va fi ANSA”, a declarat Filip.

Fotoreportera publicaţiei „Jurnal de Chişinău”, Nadejda Roşcovanu, a fost bătută în plină stradă luni, 19 iunie, de către proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana al Capitalei şi de o vânzătoare. Asta după ce jurnalistei i s-a dat o chiflă cu termenul expirat, iar ea i-a făcut o poză.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite