Gorbunţov: Plahotniuc nu avea nevoie de uciderea mea, dar vă pot spune de ce-i trebuia asta lui Usatîi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bancherul rus Gherman Gorbunţov respinge informaţia lansată de către asasinul Vitalie Proca, potrivit căreia în martie 2012, la Londra, killerul a atentat asupra vieţii sale la comanda lui Vlad Plahotniuc. Omul de afaceri susţine că nu existau motive ca liderul PDM să fi avut nevoie de moartea sa. În schimb, Gorbunţov susţine că există multe semne care duc spre Renato Usatîi.

Bancherul rus a declarat, într-un interviu unui blogher moldovean, că niciodată nu a avut nici cel mai mic conflict cu Vlad Plahotniuc sau probleme ce l-ar fi determina pe acesta să comande asasinarea sa, subliniind că Renato Usatîi şi Vitalie Proca mint, atunci când spun că comanditarul este Plahotniuc.

„Am o mică întrebare, pentru ce îi trebuie asta lui Plahotniuc? Pentru ce îi trebuiec eu? Interese de business nu avem, supărări pesonale nu-s, la fete nu ne-am intersectat, pentru ce eu îi trebuiesc? Dacă eu aş raspunde de ce îi trebuie asta (moartea lui Gorbunţov) lui Renato Usatîi, eu pot toată noaptea să o petrec povestindu-vă. Consider că este o nouă istorie plătită. Probabil domnul Proca îşi iubeşte foarte mult familia şi i-ar fi promis că îi vor da bani. Probabil şi i-au dat deja (bani). În caz contrar, nu cred că el ar fi vorbit, deoarece, din câte ştiu eu, killerii mereu lucreaza când li se oferă un avans financiar”, a spus Gherman Gorbunţov.

Gorbunţov a mai afirmat că nu-l cunoaşte pe Vlad Plahotniuc atât de aproape, dar are dubii că el s-ar fi întâlnit vreodată cu killerul Vitalie Proca, aşa cum susţine asasinul.

Amintim că şi Igor Dodon a comentat în dimineaţa de vineri, 3 noiembrie, interviul realizat de JurnalTV cu interlopul Vitalie Proca. Preşedintele ţării afirmă că regretă faptul „că cetăţenii trebuie să fie martorii unor reglări de conturi, în public, între grupări care sunt departe de agenda socială şi economică a oamenilor simpli”.

Tot în contextul acestui interviu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, îi sugerează procurorului general, Eduard Harunjen, că ar trebui să se autosesizeze după interviul oferit de asasinul Vitalie Proca, în care acesta a dezvăluit că uciderea bancherului rus Gherman Gorbunţov trebuia să fie executată la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Asasinul moldovean Vitalie Proca, condamnat la 21 de ani şi 8 luni de închisoare în România pentru tentativă de omor, a oferit un interviu postului de televiziune JurnalTVîn care a afirmat că trebuia să-l asasineze pe bancherul rus Gherman Gorbunţov la comanda liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite