Grigore Petrenco se află în Germania pentru a solicita azil politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco se afla de aproape o lună în Germania, acolo unde a depus actele necesare pentru a-i fi oferit statut de refugiat politic. Politicianul ar fi părăsit în taină Republica Moldova la sfârşitul lunii august, având interdicţia de a părăsi ţara.

Informaţia a fost făcută publică de către jurnaliştii de la NewsMaker, care a şi fost confirmată pentru sursa respectivă de către Grigore Petrenco.

Fostul parlamentar de la Chişinău a evitat să spună în ce mod a părăsit Republica Moldova, dar a precizat că a intrat în Germania respectând legea.

Petrenco a menţionat că deja a depus actele necesare pentru obţinerea azilului politic, procedură ce ar putea dura jumătate de an.

Fostul deputat comunist Grigore Petrenco, învinuit de organizarea dezordinilor în masă şi opunerea rezistenţei în faţa organelor de drept în timpul unui protest la Procuratura Generală organizat în septembrie 2015, a fost condamnat miercuri, 28 iunie, la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii au solicitat patru ani şi şase luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip semiînchis, însă magistraţii Judecătoriei Râşcani au decis aplicarea aceluiaşi termen, dar cu suspendare.

Petrenco pledează nevinovat şi califică dosarul ca fiind unul politic.

Potrivit IPN, membrii Grupului Petrenco au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015 ca urmare a unui protest cu altercaţii, organizat în faţa clădirii Procuraturii Generale. Manifestanţii cereau tragerea la răspundere a politicianului Vlad Plahotniuc „pentru fărădelegile comise”. Atunci, potrivit poliţiei, protestatarii au încercat să intre cu forţa în sediul instituţiei, însă au fost împiedicaţi de forţele de ordine. În rucsacurile celor reţinuţi au fost depistate lanţuri metalice şi lacăte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite