Grupurile sectoriale de lucru Chişinău – Tiraspol îşi reiau activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, anunţă că grupurile sectoriale de lucru Chişinău – Tiraspol pe cele opt domenii problematice îşi reiau activitatea. Pentru 26 mai este planificată şedinţa grupului în domeniul telecomunicaţiilor, iar la începutul săptămânii viitoare sunt planificate discuţii ale specialiştilor în educaţie, transmite IPN.


Wolf Dietrich Heim a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Chişinău pe 25 mai, că în prima parte a zilei a mers la Tiraspol, după ce acum o zi a avut discuţii cu reprezentanţii Chişinăului.

Reprezentantul special al OSCE subliniază că ambele părţi trebuie să manifeste voinţă pentru a putea fi atinse progrese. „Avem o dinamică pozitivă pentru întâlniri, dorim ca acestea să fie orientate spre rezultate, să avansăm şi să ne apropiem de materializarea acţiunilor”, a spus Wolf Dietrich Heim.

Wolf Dietrich Heim s-a aflat în Republica Moldova pe 24 şi 25 mai. Pe 24 mai a avut o întrevedere cu vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan. Iar joi s-a întâlnit cu reprezentantul politic al Tiraspolului Vitali Ignatiev. Wolf Dietrich Heim a avut întrevederi şi cu ambasadorii acreditaţi ai Federaţiei Ruse, Ucrainei, Uniunii Europene şi ai Statelor Unite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite