Igor Dodon, despre declaraţiile de unire semnate de primării: Vă îmbătaţi cu apă rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon îi îndeamnă pe unionişti să nu se îmbete cu apă rece, dacă cred că declaraţiile simbolice de unire semnate de peste o sută de primării din Republica Moldova înseamnă că ar creşte numărul celor care vor unirea cu România.

Igor Dodon susţine că unii consilieri locali ar fi plătiţi pentru a semna declaraţiile respective, iar pe unele acte ar fi puse semnături false sau ai unor oameni care nu şi-au dat seama pentru ce au semnat.

Preşedintele a menţionat că început a verifica autencititatea acestor declaraţii simbolice de unire.

„Acum avem 20 de localităţi unde nu au semnat majoritatea consilierilor. Au semnat doi consilieri, preotul şi încă zece oameni de pe drum şi ei au declarat că iată satul ăsta vrea unire. Nu este aşa ceva”, a subliniat Dodon. 

Referitor la situaţia din satul său de baştină, Sadova, unde 500 de cetăţeni s-ar fi adunat recent şi au semnat pentru unirea cu România, Igor Dodon a spus că cei din consiliul local care au votat împotriva unirii „caută aceste semnături şi nu le pot găsi”.

„Noi ştim cum s-a făcut. S-a pus sarcina de undeva: duceţi-vă în sat la Dodon. Au încercat să sperie consilierii nu le-a reuşit. Li s-au propus bani la consilieri să voteze unirea şi eu au refuzat, au spus că nu ne vindem ţara. Acum când declară 500 de semnături, le spun: „daţi lista”, nu vor să ne dea lista. Mergem prin sat şi întrebăm lumea: „aţi semnat pentru unire?”, oamenii spun că n-au semnat”, a spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite