Igor Dodon, după victoria lui Vladimir Putin la prezidenţiale: Rusia a devenit un simbol pentru toate popoarele. Avem nevoie să fie puternică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon l-a felicitat pe omologul său rus, Vladimir Putin, cu victoria la prezidenţialele din Federaţia Rusă. Şeful statului a precizat că nu doar ruşii au nevoie ca Rusia să fie puternică.

„Astăzi, Rusia în frunte cu Vladimir Putin a devenit un simbol pentru toate poparele care pledează pentru stabilitate în toate regiunile lumii, pentru o politică internă şi externă suverană, dar şi pentru valorile tradiţionale”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării l-a felicitat pe Vladimir Putin „în numele poporului Republicii Moldova” şi i-a adresat „cele mai cordiale felicitări şi sincere urări de sănătate, energie inepuizabilă şi noi performanţe în realizarea planurilor şi scopurilor propuse, în beneficiul şi pentru bunăstarea poporului rus”.

„Realegându-vă în înalta funcţie de şef al statului, poporul rus v-a acordat încredere ca unui adevărat patriot al ţării şi şi-a exprimat ataşamentul şi sprijinul deplin pentru cursul politic şi social-economic de dezvoltare a ţării, pe care îl promovaţi, în primul rînd, în scopul sporirii puterii Rusiei, consolidării stabilităţii şi concordiei în societate, în vederea prosperării şi creşterii bunăstării cetăţenilor ei”, a adăugat Dodon.

El a mai precizat că „Republica Moldova este totalmente interesată în aprofundarea şi extinderea în continuare a parteneriatului strategic atotcuprinzător cu Federaţia Rusă, parteneriat bazat pe bunele relaţii de prietenie, ce s-au stabilit şi s-au consolidat de-a lungul secolelor între ţările şi popoarele noastre”.

Amintim că în urma scrutinului din 18 martie din Federaţia Rusă, Vladimir Putin a fost reales în funcţie cu 76% din voturile alegătorilor. Mandatul său este de şase ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite