Igor Dodon: Federaţia Rusă are un rol foarte important în soluţionarea conflictului transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Presedinte.md
FOTO Presedinte.md

Igor Dodon susţine că Rusia are un rol foarte important în soluţionarea conflictului din stânga Nistrului şi că diferendul poate fi rezolvat doar prin menţinerea statalităţii Republicii Moldova

„Este foarte important să ne înţelegem asupra statului Transnistriei în cadrul unei Moldovei integre. Trebuie să conştientizăm că ne vom putea înţelege cu Transnistria doar pe principiul menţinerii statalitaţii şi neutralităţii ţării”, a declarat Igor Dodon duminică, 16 iulie, pentru postul de televiziune din Belarus OHT.

Şeful statului consideră că problema transnistreană este una pur politică: „Există elite politice care nu doresc deocamdată soluţionarea conflictului”.

„Moldova este o ţară mică, nouă ne este destinat să prietenim şi cu Vestul, şi cu Estul. Moldova nu va supraveţui dacă va încerca să facă jocul geopolitic a cuiva. O mişcare doar în direcţia UE va duce la aceea că noi niciodată nu vom soluţiona problema transnistreană şi vom pierde Găgăuzia, dar şi o parte din nordul ţării, fiindcă ei niciodată nu vor fi de acord să devină membru de facto a UE. De aceea, trebuie să existe o balanţă în politica externă. Noi nu putem fi proeuropeni, totodată şi antiruşi sau proruşi şi antieuropeni, pentru că asta va destrăma ţara”, a declarat, recent, pentru prea din Italia, şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite