Igor Dodon: Oamenii de afaceri din Rusia sunt dispuşi să investească în economia noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut o întrevedere joi, 24 mai, la Sankt-Petersburg, cu unul dintre liderii organizaţiei obşteşti „Delovaia Rossia”, omul de afaceri rus Igor Ceaika. Cei doi au discutat „un spectru larg de aspecte importante ale cooperării economice moldo-ruse, în primul rând, chestiunea privind investiţiile mediului de afaceri rusesc în economia Moldovei”.

„Oamenii de afaceri din Rusia sunt dispuşi să investească în economia noastră, să creeze noi întreprinderi şi locuri de muncă. Dar, pentru realizarea acestor obiective este nevoie de a crea condiţii de activitate favorabile”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele i-a mulţumit lui Igor Ceaika pentru interesul său faţă de colaborarea cu Republica Moldova, precum şi pentru decizia de a finanţa integral restaurarea monumentului din sec. XIX, de la Vulcăneşti, dedicat victoriei armatei ruse în bătălia de la Cahul din anul 1770. 

„Lucrările de reabilitare a monumentului sunt efectuate sub egida preşedintelui Moldovei şi a başcanului Găgăuziei. Inaugurarea monumentului este planificată pentru toamna anului curent”, a spus şeful statului.

Dodon a propus organizarea la Chişinău a unui forum de afaceri moldo-rus, preconizat pentru luna septembrie curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite