Ilan Şor, către Maia Sandu: Pentru ce veniţi cu toate aceste atacuri ieftine?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Orhei, Ilan Şor, califică drept „atacuri ieftine” afirmaţiile Maiei Sandu, conform cărora el nu va fi condamnat definitiv pe motiv că ar fi partenerul lui Vlad Plahotniuc.

„Scumpă Maia! Maia, scumpă! Atunci când spun „Scumpă Maia”, ştiu despre ce vorbesc. În calitatea mea de fost sponsor general al partidului dvs., (referindu-se la PLDM) pot spune că acest lucru nu m-a costat deloc ieftin. Prin urmare, pentru ce veniţi cu toate aceste atacuri ieftine, scumpă, deloc ieftină Maia?”, a declarat Ilan Şor pe pagina sa de Facebook.

Primarul de Orhei afirmă că despre liderul PAS nu a auzit nimic de foarte mult timp. 

„Nu se aude despre faptul că aţi fi ajutat pe cineva, că aţi fi soluţionat vreo problemă vitală. Nu se aude nici despre faptul că v-aţi ocupa cu ceva. Să fie oare lumea surdă sau poate chiar nu faceţi nimic?”, a subliniat Şor.

El îi cere Maiei Sandu să nu mai piardă timpul şi să se ocupe de acţiuni concrete.

„Faceţi ceva, măcar ceva. Faceţi! Doar ceva, cât de puţin, puteţi face?! De îndată ce veţi face ceva, veţi vedea cum brusc veţi creşte în preţ. Şi atunci cuvântul „Scumpă” vă va fi caracteristic fără ironie. În caz de ceva, adresaţi-vă, am să vă învăţ. Absolut gratuit”, a încheiat Ilan Şor.

Preşedintele PAS, Maia Sandu, a declarat recent că primarul de Orhei, Ilan Şor, va putea candidata la alegerile parlamentare din 2018, deşi a fost condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare. Sandu a tras această concluzie în urma unui articol de presă, în care se spune că dosarul lui Şor încă nu a ajuns la Curtea de Apel, fiind tergiversat de instanţa de fond timp de patru luni.

Amitnim că portalul Anticorupţie.md a scris marţi, 21 noiembrie, că dosarul lui Ilan Şor nu a ajuns la Curtea de Apel. Judecătorul de caz a explicat pentru sursa citată că motivul tergiversării este faptul că hotărârea primei instanţe nu a fost tradusă în limba rusă.

„Da, dosarul este la mine. Nu l-am transmis încă la Curtea de Apel pentru că a durat traducerea hotărârii. Inculpatul nu cunoaşte limba de stat şi este o încălcare a drepturilor lui. Nu ştiu când va fi gata traducerea pentru că nu mă ocup eu de ea. Când o vom avea, vom transmite dosarul mai departe”, ne-a declarat magistratul Andrei Niculcea.

Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an. 

Avocaţii lui Ilan Şor susţin că acesta este nevinovat şi vor contesta sentinţa.

De partea cealaltă, procurorii solicită o pedeapsă mai aspră, motiv pentru care vor depune un apel la Curtea de Apel Chişinău.

Şor ar urma să petreacă la închisoare doar şase ani şi şase luni, pentru că un an se consideră ispăşit, termen petrecut în arest la domiciliu.

Amintim că Ilan Shor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite